Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

İlker Türel: Karesi Spor ile anlaştığım için mutluyum

Karesi Spor’un kaptanı İlker Türel, haftasonu başlayacak final maçları öncesi tbf.org.tr için takımını değerlendirdi.

İlker Türel: Karesi Spor ile anlaştığım için mutluyum

-Sezon başında Karesi Spor ile anlaşırken aklında neler vardı ve şimdi takımının TBL’ye doğru adım adım ilerliyor olması sana neler düşündürüyor?

İlker Türel: Bu soruyu yanıtlamaya Karesi Spor’dan bahsederek başlayacağım. Karesi Spor’un henüz 2 yıllık bir kulüp olmasına rağmen liglerdeki çoğu takımdan hiçbir eksiği olmadığını, hatta fazlası olduğunu söyleyebilirim. Karesi Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz’ın desteği, şube sorumlumuz Talha Esen ve Sportif Direktörümüz Anıl Uyanık’ın gayretleri ve çalışmaları ile çok iyi bir basketbol organizasyonu yaratılmış. Malum, sezon öncesi liglerde yaşanan bir belirsizlik vardı ve ben de bir önceki sezonu pek iyi geçirmemiştim. Bu sebeple benim için sezon öncesi transfer süreci biraz uzamıştı. O etapta Karesi Spor’un teklifi geldi. TBL’ye yükselme hedefiyle kurulan ve üstün bir organizasyona sahip bu kulüp hakkında bilgi sahibi olduktan sonra Karesi Sporlu oldum ve şu ana dek bu çatı altında yaşadıklarımı düşünerek de verdiğim karardan ötürü çok memnun olduğumu söyleyebilirim.

“Sezonu En Erken Açan Takımlardan Biri Olduk”

-Normal sezonda grubunuzu domine ederek ilerlediniz. Karesi Spor’un nasıl bir basketbol oynadığını söyleyebilirsin, takımınızın öne çıkan özellikleri, güçlü yönleri neler?


İlker Türel: Çalışmalarımıza Ağustos ayının ilk haftasında başladık. Belki de sezonu en erken açan takımlardan biri olduk ve oldukça verimli bir yaz dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu süreçte takım birbirine iyi uyum sağladı ve normal sezonu hedeflediğimiz şekilde, birinci olarak tamamladık. Takım olarak hücumda topu paylaşan, savunmada birbirine yardım eden ve ne olursa olsun mücadeleyi hiç bırakmayan bir takım hedefi vardı antrenörümüzün. Bende çoğu maçta bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.

“Takımımızın Duygusal Bir Yapısı Var”

-Her takımın üzerine çalışması gereken şeyler de vardır mutlaka. Siz sezon içinde en çok eksikliğinizi hissettiğiniz hangi noktayı telafi etmek için çabaladınız?


İlker Türel: Takım olarak biraz duygusal bir yapımız var. Hatalarımızdan sonra o hatalara takılı kalıp çabuk moralimiz bozulabiliyor. Sezonda çok farklı önde olup kaybettiğimiz veya son toplara kalıp, son toplarda kazandığımız maçlar oldu. Bu konuyu da kendi aramızda konuşarak, birbirimize destek olarak aşmaya çalışıyoruz.

“Kaptan Olaran En Rahat Sezonlarımdan Birini Geçirdim”

-Başantrenörünüz Fahri Güler, kendisi ile yaptığımız röportajda senin ona büyük desteğin olduğundan söz etti. Aslında kaptan olmaya alışıksın ama bu sezon bu takımın kaptanı olarak nasıl bir sezon geçirdin, nasıl sorumlulukların vardı?


İlker Türel: Öncelikle Fahri Güler’e teşekkür ediyorum. Kendisi ile yaşıt olduğumuz ve altyapılarda aynı jenerasyonda bulunduğumuzdan dolayı takımla ilgili fikir alışverişlerimiz oldu. Kaptan olarak en rahat sezonlarımdan biriydi şu ana kadar. Gerek yönetimsel ve organizasyon olarak gerekse de staff ve oyuncu grubu olarak iyi bir uyumumuz var. Açıkçası kaptan olarak bana çok iş düşmedi.

“Üst Liglerden Birçok Oyuncu TB2L’de Forma Giyiyor”

-Ligde sezona başlarken yabancılık çektin mi? Buradaki dengelerin sende nasıl etkileri oldu? Doğal bir süreçle içine girebildin mi TB2L’nin dinamiklerinin?


İlker Türel: TB2L’de yabancı oyuncu olmamasından dolayı, hem savunmada hem hücumda Türk oyuncuların TBL’ye göre çok daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Ben TBL’nin tek yabancılı hatta yabancısız dönemlerinde oynadığım için ayrıca üst liglerden birçok oyuncunun da TB2L’de yer almasından dolayı adapte olmakta sıkıntı yaşamadım.

“Final Grubu Maçlarında Her Şey Sil Baştan Başlayacak”

-Haftasonu itibarı ile başlayacak olan final grubu maçları adına neler öngörüyorsun? Mutlaka mücadele seviyesi normal sezondakinden farklı olacaktır…  


İlker Türel: Bu haftasonu her şey sil baştan başlayacak diyebilirim. Bana göre 6 tane denk ve hepsinin eşit şansının olduğu yeni bir lig oynanacak. Bütün takımların üst seviye motivasyonla sahaya çıkacağı; sertlik ve mücadelenin üst seviyede olacağı, günlük performansların sonucu belirleyeceği 10 tane maç oynanacak. Bu dönemde en formda olan, en az hata yapan ve basketbol şansı fazla olan takımların hedefine ulaşacağına inanıyorum.

Röportaj: Şansın Tokyay                                                                                    

 



HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL 2.LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250