Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Hüseyin Beşok ve Haluk Yıldırım A Milliler'i değerlendirdi

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, NTV Spor’da yayınlanan Parantez Programına konuk oldu.

Hüseyin Beşok ve Haluk Yıldırım A Milliler'i değerlendirdi

Nebil Evren’in hazırlayıp sunduğu programda ön plana çıkan başlıklar şu şekilde:

Haluk Yıldırım: “Sistemimiz Oturuyor”
“10 gündür takımla birlikteyim. İtalya’da turnuvamız vardı. Sonrasında ise Çekya’ya geçtik. O maçı kazandık. Sert maçlar oldu... Bir gün sonrasında İsrail’de Slovenya ve İsrail ile karşılaştık. Oradaki maçlarda biraz daha sistem oturdu. Slovenya bu şampiyonanın önemli ekiplerinden. İsrail’in de ev sahibi avantajı vardı. Ancak biz iyi mücadele ettik ve moralli döndük. Dün arkadaşlar idman yapmadı, bugün yeniden çalışmalara başladık. Üç hazırlık maçımızın ardından Rusya karşılaşmasıyla şampiyonaya başlıyoruz.”

Hüseyin Beşok: “Takım İyi Mücadele Ediyor”
“Bu hazırlık dönemi ve her şeyi koç, teknik ekip görüp takımı şampiyonaya hazırlıyor. Takım iyi mücadele diyor. Baktığımızda eksikler de var. Ama Ufuk hoca kendi sistemini değiştirip şampiyonaya doğru takımı hazırlamaya çalışıyor. Biz ümitliyiz... Turnuva Kurban Bayramına denk geldi. Uzun bir tatil var ama biz finallere kalırsak destek olacağına inanıyoruz. Ama öncesinde Ülker Spor Salonu’nda desteğe ihtiyacımız var.”

Haluk Yıldırım: “Saha ve Seyirci Avantajımızı Kullanmak İstiyoruz”
“Tüm spor severleri maçlara bekliyoruz; bizim için çok önemli turnuva… İnşallah salon dolacaktır. Saha ve seyirci avantajımızı kullanmak istiyoruz.”

Hüseyin Beşok: “Semih İdmanlarda Çok Hırslı”
“Semih ile aynı pozisyondaydım. İkimiz de milli takım öncesi sakatlık geçirmiştik. O idmanlarda çok hırslı. Yavaş yavaş ısınacağını düşünüyorum. Ona çok ihtiyacımız var. Daha 10 gün var ve en üst seviyeye çıkarak bize katkı sağlayacaktır.”

Haluk Yıldırım: “Semih Fiziksel Olarak İyi Duruma Geldi”
“Semih omzundan ameliyat oldu ve iyi durumda değildi. 20-25 dakika tempolu basketbol oynayacağını görüyorum. Fiziksel olarak çok iyi durumda. Tecrübeli isimlere sahibiz. Sinan, Erkan, Semih ve Cedi de 2015’ten beri bu takımın parçacı. Genç oyuncularımız da var. İyi bir enerji yaratacağımıza inanıyorum.”

Hüseyin Beşok: “Farklı Basketbol Oynanacak”
“Ersan ve Ömer turnuvada yok. İkisi de önemli oyuncu. Ufuk hoca onların olmadığını bildiğinden farklı basketbol oynayacaktır. İkisi de önemli oyunculardı. Milli takımın sahada mücadele etmesi önemli. Seyircimizi de arkamıza alırsak başarı gelecektir.”

Haluk Yıldırım: “Taraftarlar Salonu Dolduracaktır”
“Ömer ve Ersan’ın gelmemesi bizim için dezavantaj. Ama bu boşluğu dolduracak arkadaşlar var. Barış ve Cedi... Daha 14 oyuncuyuz. Üç maçtan sonra kadro 12 oyuncuya inecek. Cedi de bazen dört numara oynuyor. Bazen Erkan da Beşiktaş’ta dört numara oynadı ve sistemi de biliyor. Sertaç beş ve dört oynayabiliyor. Sonuçta bu teknik ekibin kararı. Ama bizler de görüşlerimizi paylaşıyoruz.”

Haluk Yıldırım: “Her Toplantı ve İdman Çok Değerli”
“Finlandiya ve İtalya bizden daha hazır durumdaydı. Bizim ise ikinci – üçüncü maçımızdı. Fizik ve mental olarak hazırlardı... Biz iki maçta da geri düşmemize rağmen geri  gelebildik. İnatçı bir takımımız var. 3 önemli maçı kazandık. Ama hatalar da yaptık. Slovenya ve İsrail maçlarında son 1 dakika daha rahat geçebilirdi. Ancak basit hatalar yaptık. Bunlardan ders çıkartmak önemli. Sistemin oturması için de değerli. Çok zamanımız da yok. Her toplantı ve idman çok değerli. Herkes çok ciddi bir biçimde çalışıyor.”

Hüseyin Beşok: “Avrupa Şampiyonası Farklıdır”
“Son İsrail maçını da izledim. Hazırlık maçı olduğundan oyun içinde düşüşler olabiliyor. Mücadele ediyoruz… Başında kaybettiğimiz maçlardan sonra da ivmemiz var. Turnuvada tam hazır şekilde hazır olmak önemli. Az bir süre kaldı ve tüm herkes, taraftarımızla tam hazır olduğumuzda başka bir hikaye olacak. Avrupa Şampiyonası farklıdır. Maçları hiç bırakamamak gerekiyor.”

Haluk Yıldırım: “Takımımıza Çok İnanıyoruz”
“Karadağ ile basına kapalı bir maçımız olacak. TBF YouTube’dan basketbol severler karşılaşmayı izleyebilir. Şampiyonadaki maçları da NTV Spor yayınlayacak. Takımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. İnşallah eylül ayı içince basketbol dolu günler yaşayacağız. Turnuva takımı olmak çok önemli; 2015 yılında grupta İspanya, Almanya maçında şayet İspanya kaybetseydi turnuvayı tamamlıyorlardı. Ancak oradan şampiyon oldular. Rusya maçını kazansak da kaybetsek de turnuva devam ediyor. Her maçın ayrı hikayesi olacak. Tüm basketbol severlerden destek bekliyoruz. O atmosfer çok önemli.”

Hüseyin Beşok: “İyi Başlamak Ritim Açısından Önemli”
“Daha kuvvetli-kuvvetsiz demek istemiyorum ama İspanya geçen dönem olduğu gibi kötü başlar ve 3-4 olarak da bitirebilir… Biz kendi işimizi yapıp turnuvada iyi basketbol oynayıp maçları kazanmak ve ritim yakalamak istiyoruz. Karşı grupta 3-4 kim olur bilemiyorum. Kağıt üzerinden bizim de beklendiğimiz takımlar var. Ama saha içinde farklı oluyor işler.”

Haluk yıldırım: “Her Maçın Ayrı Önemi Var”
“Sırbistan ve Rusya maçları öne çıkıyor ama Belçika’yı da tehlikeli buluyorum. İspanya liginde oynayan oyuncuları var. Letonya, İspanya’yı, Belçika da İtalya’yı yendi. İngiltere de çok atletik takım. Her maçın ayrı özelliği olacak. Rusya ve İngiltere maçlarını kazanmamız çok önemli. Basketbolumuzu da geliştirebilmek önemli. Rusya fizik olarak iyi durumda. Sırbistan, son 1 yılda hep madalyaya ulaşan bir ekip. Teodosic turnuvada yok ama diğer oyuncular da değerli. Zorlu bir gruptayız ama maç maç düşünerek ilk 4 de yer almak istiyoruz.”

Hüseyin Beşok: “Adım Adım Rakipleri Aşmak Lazım”
“Bizim izlediğimiz kadar Belçika ve Letonya tehlikeli ekipler. İsimleri kuvvetli gözükmese de her maç zor olacak. Ama adım adım aşmak lazım. Biz de iyiye doğru gidiyoruz. İsrail takımı da 7 de 7 yaptı ama hazırlık maçlarında bir tek bize kaybettiler. İyi mücadele edip elimizden geleni yapacağız.”


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250