Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Hakan Yiğit: Takım olmak adına eksiklerimiz var

Orduspor’un tecrübeli başantrenörü Hakan Yiğit, tbf.org.tr için takımını değerlendirdi.

Hakan Yiğit: Takım olmak adına eksiklerimiz var

-Nasıl bir süreç yaşanıyor Orduspor’da?

Hakan Yiğit: Geçen yıldan bu zamana devam eden bazı sorunlarımız vardı ama bu sezon daha iyi durumda olacağımıza inanıyorduk. Zor günleri geride bırakıp sorunları çözecek olmanın umudu ile bu sezona başladık. 18 Temmuz itibarı ile Orduspor Yönetim Kurulumuz değişti. Yeni yönetimimizin basketbola çok hâkim olmamasının verdiği bazı bocalamalar yaşadık. Bunun yanında transfer yasağımız vardı ve transfer döneminde sıkıntıya girdik. Her şeye rağmen zorlukları aşmak için elimizden geleni yaptık ve Federasyon Kupası maçlarını oynamak için Antalya’ya gittik. Orada ilk maçımıza çıkamayarak hükmen mağlup olduk çünkü bahsettiğim sorunlardan halledemediklerimiz vardı. Neyse ki ikinci günden itibaren maçlarımızı oynadık. Şu etapta ‘takım olmak’ adına çok eksiğimiz var, bir iki transfer yapmamız gerekiyor.

-Bu transferi hangi noktaya düşünüyorsunuz?

Hakan Yiğit: Üç – dört numaralı pozisyonlarda oynayabilecek tecrübeli bir oyuncuya ihtiyacımız var, çok genç bir takımız. Takımda huzur çok önemli, bunu yaratmaya çalışıyoruz. Lig bu sene daha da zorlaştı, takım sayısı 18’e çıktı. Dört takım lige veda edecek, bu da bizi henüz sezonun başı da olsa sıkıntıya sokuyor. Şu etapta rakiplerimize göre zayıf olduğumuz aşikâr. Henüz oyuncularımız birbirine iyice uyum sağlayabilmiş de değil. Hem istediğimiz ahengi yakalayıp hem de oyuncularımızın tecrübelerini artırabilirsek kendimizi toparlayabiliriz.

-Geçen seneki takımınız ile bu seneki arasında ne gibi farklar var?

Hakan Yiğit: Ben geçen sene Orduspor’a geldiğim zaman oyuncu transfer etmekte zorlanmıştık çünkü takımın imajı zedelenmişti. Beni tanıyan oyunculardan bir takım kurduk ve o zedelenen imajı düzeltmek için çabaladık. Mutlu bir ortam sağlamak önceliğimizdi çünkü maddi problemlerimiz vardı. Her şeye rağmen bizden beklenin üstünde bir performans göstermeyi başardık. Bu sene ise geçen sezonki takımımızdan çok oyuncu kaybettik. İyi teklifler aldılar, o teklifleri kabul ettiler. Oyuncuların piyasaları yükseldi. Bizim de bütçemiz kısıtlı olduğu için ben de genç oyunculardan bir kadro kurmak durumunda kaldım.

-Ligde oldukça güçlü rakipleriniz var, onlarla mücadele edebilmek için nasıl bir direnç göstermek gerekir?

Hakan Yiğit: Öncelikle Orduspor’un ayakta kalması için, bize güvenerek yola çıkan oyuncularımız için tüm teknik ekip olarak büyük fedakârlıklar yaptığımızı söylemek isterim. Tek arzumuz ise biraz daha destek görebilmek. Rakiplerimizle mücadele edebilmek için tecrübe eksiğimizi kapatacak bir ilk beş oyuncusu transfer etmemiz şart. Aksi takdirde böyle zorlu bir ligde, genç kadromuzla sağlam durmayı başarmamız zor görünüyor.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: İbrahim Acar




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250