Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Hakan Yavuz: Lig sonu sürprizlere açık olmayacaktır

İstanbulspor Beylikdüzü’nün başantrenörü Hakan Yavuz, tbf.org.tr için ekibini değerlendirirken ligde değişen statünün de kendisini oldukça memnun ettiğini dile getirdi.

Hakan Yavuz: Lig sonu sürprizlere açık olmayacaktır

-Geride kalan sezondan farklı bir takım inşaa ettiniz, nasıl kurdunuz bu sene ekibinizi?

Hakan Yavuz: “Öncelikle şunu söylemeliyim, biz bu sene çıtayı biraz daha yukarı taşıyacaktık fakat üç dört tane kulübün erken ve sağlam hamlelerle çok iddialı takımlar kurarak piyasayı yükseltmeleri bizim bir adım geri atmamıza sebebiyet verdi. Elimizdeki bütçeyi en iyi şekilde kullanmaya özen gösterdik. Bilhassa Türk kadromuz bütçemize göre kurulabilecek en iyi kadro oldu. Yabancılarda Tyler Smith bu ligin tecrübeli oyuncularından, ondan da memnunuz.” 

-Bahsettiğiniz bu ciddi yatırımları göz önüne alarak bu sene ligin nasıl şekilleneceğini düşünüyorsunuz?

Hakan Yavuz: “Sezon içerisinde mutlaka sürprizler yaşanır. Federasyon Kupası’nda da geçtiğimiz hafta Antalya’da birçok sürpriz sonuç çıktı. Yine de kritik dönemeçlerde sürprizlere çok açık bir lig yaşayacağımızı düşünmüyorum. Şu an henüz takımlar oturmuş değil. Hatta Federasyon Kupası’nda belki bazı koçlar ve oyuncular sakatlıktan çekindikleri için kendilerini korudular. Sezon sürerken her sene olduğu gibi bazı takımlar bütçelerinin üzerinde işler yapacak ve insanları şaşırtacaklar ama bunlar play off öncesi döneme dek olacak. Play off zamanı geldiğinde, ki bu sene statü farklı (normal sezonu lider bitiren takım direkt Süper Lig’e yükselme hakkı kazanacak), orada sürprizler yaşanacağına inanmıyorum. Bütçe olarak oralara takım kuran kulüpler her sezon olduğu gibi yine oralarda olacaktır.”

-Bunu sizden duyduğuma şaşırdım çünkü siz geçen sezon mütevazı bir bütçe ile Federasyon Kupası’nda final oynadınız ve play off sıralaması içine de girdiniz…

Hakan Yavuz: “Haklısın play off sıralaması içine girdik ama ondan sonra ilerleyemedik. Benim söylemeye çalıştığım da bu zaten. Oralardan sonra belli grup oyuncular sıyrılıp takımlarını yukarıya taşıyorlar. Bizim takımımız play off oynamaya aday, sürpriz yapabilecek bir takımdı ve bunu yaptık; ama bunun devamında yukarıya gidecek yani son dörde kalıp oradan Süper Lig’i zorlayacak takım olma hüviyetimiz yoktu maalesef. O takımlar bellidir. Oralarda olacak oyuncuların hem fiziksel hem zihinsel kondisyonları gerçekten farklı. Daha önce öyle kritik noktalarda kimler bulunmuşsa dikkat et her sezon sonu yine o oyuncular oralarda oluyor.”

-Bu arada bu sezon değişen statü sizin de istediğiniz bir sistemdi, daha önce söylemiştiniz…

Hakan Yavuz: “Evet, doğru. Ben TED Ankara Koleji’ni çalıştırırken ligde normal sezonu lider bitirmiştik ama üst lige yükselememiştik. Bunun acısını yaşamış bir antrenör olarak mevcut statü değişikliğinden çok memnunum. Ayrıca mutlaka oldukça da farklı bir sezon yaşayacağız, birinciliği kovalayan takımlar statü böyle olmasaydı alabilecekleri sürpriz mağlubiyetleri de almayacaklardır. Çünkü öyle durumlar yeni sistemde çok can yakar, kimse de bunu yaşamak istemez. Son saniyede attığın ya da yediğin bir basketle lige çıkmayı garantileme durumun olabilir. Ciddi hedeflerle yola çıkan hiçbir yönetici, koç ya da oyuncu da kendini riske atmak istemez. Bu nedenle bizim gibi daha az iddialı takımlar ile oynanacak maçlara azami önem vereceklerdir. Normal sezondaki maçların kalitesi de bir hayli artacak.”

-Bu sezon yeni ekibinizle nasıl bir oyun yapısı organize etmek istediğinizi de öğrenmek isteriz…

Hakan Yavuz: “Geçen sene elimizdeki oyunculara göre farklı bir basketbol oynuyorduk, bu sene daha farklı bir basketbol oynayacağız. Bu sezon düzen basketboluna geri döndüm. Ekibimize sezon başında katılan sonra aramızdan ayrılan Nedim Yücel’in yerine uzun oyuncu olarak Ramazan Tekin’i aldık.” 

“Ramazan Hata da Yapsa Onu Oynatacağım”

“Ramazan'ın bize katılması beni sistemde bazı değişiklikler yapmaya itti. Ramazan’ı hem takımımızın hem de Türk basketbolunun kazanması gerektiğine inanıyorum. Yıllardır Süper Lig’de süre alamadan zaman geçirdi. Ben kendisine de söyledim, o burada hatalar da yapsa ben onu oynatacağım. Neticede oynayarak aşacak aşması gerek ne varsa. Kısa oyuncularımıza gelecek olursam örneğin Utku Saraloğlu, Tunahan Dikmen ve Gökhan Aydın bu sezon çok iyi bir performanslar gösterecek gibi duruyorlar. Feyzi Çelebioğlu ve Hadi Doğan’dan da beklentilerimiz yüksek. Biz kadromuzdaki kanlı canlı, koşan, savunma yapmayı seven ve topun kıymetini bilen oyunculardan bir takım kurduk. Daha da önemlisi hedefi olan oyunculardan bir takım kurduk. İnşallah sezon ilerledikçe istediğimiz sonuçları da alacağız…”

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250