Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Cavit Akova: Süper Lig'de kalıcı olmak istiyoruz

Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cavit Akova, Süper Lig’e giden yolda geçen dört seneyi değerlendirdi ve tbf.org.tr için sorularımızı yanıtladı.

Cavit Akova: Süper Lig'de kalıcı olmak istiyoruz

-Sizin için dört senelik bir maratonun sonu oldu Süper Lig. Sakarya BŞB ile nasıl geçirdiniz bu dört seneyi, bu noktaya nasıl geldiniz?

Cavit Akova: Bizim bir hayalimiz vardı. Sakaryaspor yıllarca futbolda Süper Lig seviyesinde çok önemli oyuncularla oynamış, öne çıkmış bir kulüp oldu. Bunu basketbolda da gerçekleştirmek istiyorduk. Dört sene önce, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ile beraber ilk sezonumuzu ‘Bu bir sosyal sorumluluk projesidir’ sloganı ile başlattık. Bölgesel Lig’deki ilk maçımızı 25 – 30 kişiye oynamıştık. Seyircimiz ile oynadığımız geçen haftaki son maçta ise 2000 kişi salonda, 2000 kişi de salonun dışındaydı. 

“Bu Senenin, O Sene Olduğunu Biliyorduk”

Bu dört yılda çok şey yaşandı, zor zamanlardan geçildi ama tek hedef vardı; Süper Lig. Bu senenin, o sene olduğunu biliyorduk. Sakarya’nın dünyanın en iyi liglerinden biri olan Spor Toto Basketbol Süper Ligi’ne çok yakışacağına inanıyorduk. Sağolsunlar Süper Lig’deki ekiplerimizin neredeyse hepsinden de şampiyonluğumuzun ardından tebrik mesajları aldık. İki sene önce Yeşilgiresun Belediyespor, geçen sene de Tofaş’la eşleştiğimiz etaplarda trajik bir şekilde Süper Lig’e çıkma fırsatını elimizden kaçırmıştık. Bu sene ise inan Giresun ve Tofaş serilerinden çok daha zorlu engellerle karşılaştık. Birbirine çok denk takımlar vardı aynı amaç için mücadele eden ve mücadele seviyesi çok yüksekti. 

“Final Grubunu Domine Ettiğimize İnanıyorum”

Sezon sonunda da bu seneki statü değişikliği ile dört takım lig usulü final mücadelesi verdik. Orada final grubunu domine ettiğimize inanıyorum. İçeride üç tane maç yaptık, hepsini de farklı kazandık. Bursa’da aldığımız mağlubiyet dışında finallerde kaybetmeden hayalimizi gerçekleştirdik. Şu anda çok mutluyuz ve bu mutlulukla bugüne kadar yaşadığımız bütün sıkıntıları unutmuş durumdayız… Şunun da bilincindeyiz ki esas işimiz bundan sonra başlıyor… Süper Lig’de kalıcı olmayı ve çok güzel işler yapmayı hedefliyoruz.

“Yeni Salon Yapılana Dek 5000 Kişilik Salonda Oynayacağız”

-Süper Lig maratonunuz için neler söylersiniz? Nasıl hazırlıklar yapacaksınız?


Cavit Akova: Biz yöneticiler olarak henüz hazırlıklarımıza başlamadık ama başantrenörümüz Selçuk Ernak son iki haftadır ciddi hazırlıklar yapıyor. Süper Lig’e yükseleceğimize inanıyorduk zaten, tüm planlarımızı bu doğrultuda oluşturmuştuk. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bize 3500 – 4000 kişilik yeni bir salon yapacak. Onun yapılışı aşamasında biz 5000 kişilik salona geçeceğiz. Şehrin basketbola olan ilgisini artırmak için de bir takım projelerimiz var. TBL ile BSL’nin farkının ve BSL’de işlerin daha zor olacağının bilincindeyiz. Bu noktada şunu söylemek istiyorum. Biz bugüne gelene dek belki yanlışlar yapmışızdır ama hep amatör ruhumuz ile hareket ettik. Yönetimimiz, Türkiye’ye örnek olacak bir yönetim. Otuz kişilik, her sene bir tane resmi, bir tane eş başkanı olan, benim de içinde bulunduğum ve kimsenin kimseye üstünlük kurmaya kalkmadığı, muazzam kenetlenmiş bir yönetim kurulumuz var. Bugüne dek taşıdığımız bu amatör ruhu Süper Lig’in dinamiklerine uygun kurumsal bir yapılanmaya tabii ki adapte edeceğiz ama içimizdeki enerjiyi kaybetmeyeceğiz. Takımdaki profesyonelliği her şeyiyle gerçekleştirirken yönetimdeki amatör ruh ve onun verdiği dinamizm bizimle olacak. 

-Sizin Süper Lig yolunda taşıdığınız arzunun yanında oyuncularınızın da son derece istekli olması çok önemliydi. Biraz da onların bu yoldaki bilincinden söz eder misiniz?

Cavit Akova: Bu konuda çok net bir ifade kullanacağım. Normal sezonun ilk haftasında oldukça zor kazandığımız Düzce Belediyespor maçının sonunda Süper Lig’e çıkacağımızı anlamıştık. Çok inanmış bir kadro ile yola çıktık. Lider bir kaptanımız vardı; Kerem Gönlüm. Bizim yaptıklarımız sadece lojistik destek. Çok karakterli ve inançlı oyuncularımızın olması en büyük şansımızdı. Yabancılarımız ve özellikle Türk oyuncularımız sahaya yüreklerini koyarak oynadılar. Zaman zaman maç kaybettiğimiz oldu; üzüldüğümüz anlarda oyuncularımız bizi teselli ettiler. “Bize güvenin, merak etmeyin” dediler… Kaptan 40 yaşında, 18 yaşında gibi oynadı… Sakat sakat maça çıktı. Son maça beş sakatla çıktığımızı da söyleyeyim. Hiçbir şeyi bahane etmedik. Bu takımla ne kadar gurur duysam azdır. Bu kadar doğru insanlar bir araya geldiği için çok memnunum. Hiçbir gün, sporculardan bize hiçbir problem yansımadı. Birbirleri ile çok iyi arkadaş oldular, boş zamanlarında da sürekli beraber vakit geçirdiler. İçlerinden bir tanesi ile bile yollarımız ayrılmak durumunda kalırsa çok üzüleceğimi belirtmek isterim. Şundan ötürü ayrıca çok mutluyum; bu sporcularda beraber olma ve onlarla şampiyonluğa ulaşma gibi büyük bir fırsatı yakaladım. Dostluğumuz her zaman devam edecek… 

“Takımımız Sakarya ile Bütünleşti”

-Sohbetimizi taraftarınız hakkında konuşmadan kapatamayız tabii…


Cavit Akova: Taraftarımız bize içeride oynadığımız her maçtan sonra isyan etti. Onları mutlu edemedik çünkü hemen hemen her maçta salona giren kadar dışarıda kalan taraftarımız oldu. Sakarya’daki 5000 kişilik salonumuzun yeterli altyapıya sahip olmaması nedeni ile onu kullanamadık ve bu sezonu böyle geçirdik. Daha önce de söylediğim gibi inşallah seneye orada olacağız. Taraftarımız bize çok inandı. Hem içeride hem dışarıda hep bizimle oldular. Şehrimizle basketbol takımımız bütünleşti, özellikle bu sene unutulmaz güzellikte geçti. Sakarya’nın futbol takımı da bizim gibi bir üst lige yükseldi. Bu başarıların arkasındaki taraftar desteği yadsınamaz. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. 

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Fehmi Özgüler




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250