Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-02-2017 GENEL

FIBA önemli kararlar aldı...

FIBA Genel Kurulu, 2017’nin ilk toplantısını 27 ve 28 Ocak tarihlerinde gerçekleştirirken bu verimli çalışmadan geriye önemli kararlar kaldı.

FIBA önemli kararlar aldı...

Yeni Mücadele Sistemi
Basketbolda yeni bir çağ açacak Yeni Mücadele Sistemi adımları Genel Kurul tarafından masaya yatırıldı.

İcra Kurulu tarafından öne sürülen kararları kabul eden Genel Kurul, FIBA 2019 Dünya Kupası için yüksek kalite televizyon yayıncılığı yapılacak olmasını ve oyuncuların sağlık sigortalarının karşılanacak olmasını netleştirdi. Buna ek olarak, çalışanların ücretlerinin ve doping kontrollerinin bedellerinin FIBA tarafından karşılanacağı da kesinlik kazandı.

FIBA 2019 Dünya Kupası
Genel Kurul, FIBA 2019 Dünya Kupası için hazırlıklar konusunda da güncellemeler yaptı ve önümüzdeki iki yıl adına pazarlama yöntemlerini planladı. FIBA 2019 Dünya Kupası Kura Çekiminin de Çin’in Guangzhou kentinde olacağı kesinleşti.

Ulusal Federasyonların Gelişimi
Ulusal Federasyonların Gelişimi projesi kapsamında, Genel Kurul 166 üye Federasyonun şimdiye dek ziyaret edildiğini, diğerlerinin ise önümüzdeki aylarda ziyaret edileceğini vurguladı.

Resmi Basketbol Kuralları
Eylül 2014’te belirlenmiş olan Resmi Basketbol Kurallarının güncellenmesi çerçevesinde de adımlar atıldı. Genel Kurul, Teknik Kurulun bu konuda bir teklif sunmasını istedi. Söz konusu teklif üzerine görüşmeler Mayıs ayındaki Yarı Dönem Toplantısında yapılacak.

2017 Sonrası Resmi Lisans Çıkartma
Genel Kurul, tüzel çerçevede resmi lisans çıkartma hususunu Yeni Mücadele Sistemine göre sundu.

Bu bağlamda şu başlıklar öne çıktı;
Tüm FIBA organları ve Ulusal Federasyonlarda teşvik edici uzun dönem planlamaları ve hakem gelişim seminerleri yapılmasını sağlamak,
Kadın hakemlerin gelişim ve antrenmanları için daha fazla olanak yaratmak,
Genç hakemleri desteklemek.

Yarı Dönem Toplantısı
Genel Kurul, Yarı Dönem Toplantısının 3 – 5 Mayıs tarihlerinde Hong Kong, Macau’da yapılmasına kanaat getirdi. Burada, Üye Ulusal Federasyonların katılacağı üç majör başlık üzerinde düzenlenecek olan seminerler de yer alacak. Bu başlıklar; FIBA’nın Yeni Mücadele Sistemi, 3 x 3 ve Ulusal Federasyonların Gelişimi olacak.

Organizasyonlar ve 3 x 3
Genel Kurul, 2016’da gerçekleştirilmiş tüm organizasyonları mercek altına aldı ve 2020 yılında Tokyo’da gerçekleşecek Olimpiyatlara dek gelecek karşılaşmalar üzerine çalışmalar yaptı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi
Basketbol Şampiyonlar Ligi play off eşleşmelerinin belli olmasının ardından, Genel Kurul FIBA ve Avrupa ligleri arasındaki işbirliğinin ve sportif prensiplerin masaya yatırıldığı bir sunum gerçekleştirdi.

Bu sunum, mücadele ortamının ve organizasyonların standartlarının Eylül 2016’da başlayan son sezonda, kısa süre içinde tatmin edici noktaya geldiğini gösterdi.  


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250