Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

12-05-2020 GENEL

FIBA Avrupa Yönetimi’nden kararlar

FIBA Avrupa Yönetim Kurulu’nun, 2019-2023 senelerini kapsayan görev süresinin 6’ncı toplantısı video konferans şeklinde gerçekleşti. Toplantıda FIBA 2021 Kadınlar EuroBasket ev sahipleri, FIBA EuroBasket 2025 ve FIBA Kadınlar EuroBasket 2023 adaylık süreci, Avrupa kulüp müsabakalarının geleceği ve COVID-19 Sonrası Yol Haritası gibi konular üzerinde tartışıldı.

FIBA Avrupa Yönetimi’nden kararlar

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in başkanlık ettiği toplantıya; FIBA Başkanı Hamane Niang, FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis ve FIBA Avrupa Genel Sekreteri / FIBA Avrupa Genel Direktörü Kamil Novak katıldı.

Toplantıdan ana başlıklar şu şekilde:

FIBA Kadınlar EuroBasket 2021 Finalleri İspanya'ya Geçti

Kurul, önümüzdeki yıl Haziran ayında Fransa ve İspanya tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan FIBA Kadınlar EuroBasket 2021 için önemli bir değişikliği onayladı.

İspanyol organizatörler turnuvanın son bölümünün organizasyonunu devraldı. Böylelikle turnuvanın final aşaması ve grup aşamasındaki iki grubun maçlarına Valensiya ev sahipliği yapacak. Fransa ise ilerleyen tarihlerde belirlenecek bir şehirde, grup müsabakalarındaki diğer iki gruba ev sahipliği yapacak.

FIBA EuroBasket 2025 ve FIBA Kadınlar EuroBasket 2023 Adaylık Süreci

Ulusal Federasyonların çoğunun koronavirüs salgınından büyük ölçüde etkilenmesi nedeniyle, kurul, önümüzdeki iki etkinliği için adaylık teklif sürecini erteleme planını onayladı.

FIBA Kadınlar EuroBasket 2023 için, adaylık için teklif verme ve karar süreci Mart 2021'e kadar, üç ay süreyle uzatılırken, adaylıkla ilgilenen federasyonlar, yine de, bu ayın sonuna kadar resmi bir niyet beyanı sunabilecek.

FIBA EuroBasket 2025 için ise adaylık için teklif verme ve karar süreci Mart 2022'ye kadar, neredeyse 1 yıl süreyle uzatılırken, adaylıkla ilgilenen federasyonlar, yine de, bu ayın sonuna kadar resmi bir niyet beyanı sunabilecek.

Avrupa Kulüp Müsabakalarının Geleceği

Kurul, Kadınlar EuroLeague, Kadınlar EuroCup ve FIBA Avrupa Kupası’nda 2019-20 sezonunun durumunu, Eylül veya Ekim ayı sonlarında her organizasyon için sezonu tamamlayacak bir turnuva düzenleme olasılığı da dahil olmak üzere, tartıştı. Haziran ayında yapılacak bir sonraki kurul toplantısında konunun yeniden incelenmesine karar verildi.

Üç turnuvanın da Mart ayında askıya alındığını duyuran FIBA Avrupa, o zamandan beri durumu izliyor ve ilgili değerlendirmeleri yapıyor.

Yaklaşan 2020-21 kulüp müsabakaları sezonu ile ilgili olarak; sağlık ile güvenlik önlemleri ve seyahat koşulları konusunda hala belirsizlik olduğu ve kulüplerin görüşleri ile kendi ülkelerindeki koşullar da dikkate alınarak, FIBA Avrupa Haziran ayında gerçekleşecek bir sonraki kurul toplanısında alınacak kararlar için hem takvim, hem de müsabaka sistemi düzenlemeleri için farklı seçenekler üzerinde çalışıyor.

 

 

Ulusal Federasyonlar ile Görüşmeler ve COVID-19 Sonrası Yol Haritası

FIBA Avrupa, Nisan ayında, COVID-19 sonrasında Avrupa basketbolunda oluşacak durumu anlamak için ulusal federasyonlardan kapsamlı bir anket doldurmasını istedi.

Gelen yanıtlar, daha sonra, tüm ulusal federasyonlarla; FIBA Avrupa Başkanı, Başkan Yardımcıları ve FIBA İcra Direktörü'nün de katıldığı çevrimiçi toplantılarda tartışıldı. Görüşmelerde, salgının kıtadaki basketbol kuruluşlarına verdiği zorluklar anlaşıldı.

Anket ve toplantıların ayrıntılı bulguları toplantıda tartışılırken, bilgiler “COVID-19 Sonrası Yol Haritası'nın” bir parçası olarak dikkatle değerlendirilecek.

Federasyonlarla sürdürülen bu iletişim devam edecek olup, her Federasyondaki gelişmeleri değerlendirmek üzere Haziran ayında başka toplantılar da düzenlenecek.

FIBA Avrupa'nın COVID-19 Sonrası Yol Haritası önümüzdeki birkaç hafta içinde sonuçlandırılacak ve ardından Haziran ayında onaylanmak üzere kurula sunulacak.

FIBA Avrupa, tüm ülkelerdeki ve üye federasyonlardaki son gelişmeler hakkında net bir genel bakış elde etmek için Ulusal Federasyonlar Değişim Platformu’nu tanıtmıştı. Platform, üyelerin Gençlik Kalkınma Fonu, kadın basketbolu, eğitim ve öğretim faaliyetleri vb. gibi proje fikirlerini paylaşmalarına olanak sağlıyor.

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250