Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

17-06-2019 GENEL

FIBA Amerika’ya İlk Kadın Başkan

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Amerika’ya ilk defa kadın başkan seçildi. Amerika’nın Miami kentinde düzenlenen Genel Kurul’da Carol Callan, 2019-2023 dönemi için FIBA Amerika Başkanı olarak seçildi. Genel Kurulda FIBA Başkanı Horacio Muratore, FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis de yer aldı.

FIBA Amerika’ya İlk Kadın Başkan

Miami'de düzenlenen Genel Kurula Amerika'daki 43 ulusal federasyondan 35’inin temsilcisi katıldı (Antigua ve Barbuda, Arjantin, Aruba, Bahamalar, Barbados, Belize, Bermuda, Brezilya, İngiliz Virgin Adaları, Kanada, Cayman Adaları, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Dominik, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Grenada, Guyana, Jamaika, Meksika, Montserrat, Nikaragua, Paraguay, Porto Riko, St Kitts ve Nevis, St Vincent ve Grenadinler, Trinidad ve Tobago , Turks ve Caicos Adaları, ABD, Uruguay, Venezuela ve Virgin Adaları).

Amerika Milli Takımı ile Olimpiyat Oyunları’nda aldıkları altın madalya da dahil olmak üzere geçirdiği muhteşem 1995-96 sezonunun ardından Callan, Ekim 1996'da ABD Basketbol Kadınlar Milli Takımı direktörlüğü görevini üstlendi. Callan, aynı zamanda, FIBA ve FIBA Amerika Kadın Komisyonları, WBCA Yönetim Kurulu ve Kadınlar Basketbol Onur Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Seçimden sonra konuşan Carol Callan, “Bu alçakgönüllülük. Kuzey Amerika Alt Bölgesi'ndeki meslektaşlarıma sürekli destekleri için teşekkür ediyorum. Amerika'da basketbolun iyileştirilmesi ve genişlemesi için sizinle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis ise şunları söyledi: “Tüm hayatını basketbola adayan ve FIBA müsabakalarının tüm seviyelerinde yer alan birisinin bizimle olması harika. Beceri ve tecrübesi nedeniyle FIBA Amerika'ya liderlik edecek doğru kişi olduğuna eminiz.”

FIBA Başkanı Horacio Muratore ise, “2014 yılında FIBA Başkanı seçildiğimden bu yana en önemli nokta ulusal federasyonlarımızın gelişmesiydi ve bu Genel Kurul da yapılan işin kanıtı. Bugün dünyadaki en popüler spor topluluğu olmak amacıyla basketbolu büyütmek konusundaki ortak hedefimize doğru daha güçlü, daha birleşik ve ve daha odaklanmış durumdayız. Kırk yıldır bir parçası olduğum ve kalbimde özel bir yere sahip olan Amerika kıtasındaki bu kurulun ruhuna tanıklık ettiğim için gururluyum. Basketbol daha iyi bir yerde. Yeni seçilen makamlara görevlerinde büyük başarılar diliyorum” dedi.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250