Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Fakülte takımı olarak kuruldu şimdi EBBL'ye katılıyor

Sakarya Üniversitesi'nde fakülte takımı olarak kurulan daha sonra kulüp olan Tıbbiyeliler Sakarya Basketbol bu sezon EBBL'de mücadele edecek.

Fakülte takımı olarak kuruldu şimdi EBBL'ye katılıyor
Başlangıçta bir fakülte takımı olarak kurulan Tıbbiyeliler Sakarya Basketbol, Sakarya'da tek basketbol takımı olması ve herhangi bir yerel lig olmaması sebebiyle Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'ne katılma kararı aldı. Kulüp başkanlığını Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ramazan Akdemir'in yaptığı Tıbbiyeliler Sakarya Basketbol'un kadrosu Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencılerden oluşuyor. Döt tıp öğrencisi de takımın kadrosunda yer alıyor.
 
Tıbbiyeliler Sakarya Basketbol yetkililieri "Sakarya yaklaşık bir milyon nüfusa sahip ve sporla çok ilgili bir şehir olmasına rağmen sadece tek basketbol takımı olması şehrimiz açısından kötü bir durum olduğu için Tıp fakültesi dekanı aynı zamanda klüp başkanımız Ramazan Akdemir'in basketbola duyduğu ilgisi olduğu için hemen çalışmalara başladık ve Hem Sakaryayı hemde Tıp fakültesini temsil eden klübümüz şehrin sosyal ahalisinde bize karşı büyük bir ilginin oluşmasını sağladı.Bizim amacımız bir sosyal alan yaratmak olduğu için bu sezon anlaştığımız Cevat Yaralı geçmişe dayalı basketbol tecrübesi ile hem takımımıza bu sezon ki mücadelemizde güç verecek hemde 7-16 yaş arası 3 takımı mevcut olup Sakaryalı Gençlerimizi Türk basketboluna kazandırmaya çalışacağız" diye konuştu.
 
 



HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250