Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

18-01-2019 THY EUROLEAGUE

Euroleague'de ekonomik dengesizlik...

Yunan gazetesi Prasini’de yayınlanan habere göre; Euroleague, yeni bir ekonomik dengesizlik, ekonomik veriler ve güvenilirlik açısından yeni bilinmeyenler yaratarak, 10 yıllık sözleşmesi olan 11 kulüpten 200 bin euro kesmeye karar verdi. Toplanan paranın 1 milyon euroluk kısmının ise A lisansı olmayan 5 kulübe dağıtılması planlanıyor.

Euroleague'de ekonomik dengesizlik...

Yunan gazetesi Prasini’de yayınlanan habere göre; Euroleague, yeni bir ekonomik dengesizlik, ekonomik veriler ve güvenilirlik açısından yeni bilinmeyenler yaratarak, 10 yıllık sözleşmesi olan 11 kulüpten 200 bin euro kesmeye karar verdi. Toplanan paranın ise A lisansı olmayan 5 kulübe dağıtılması planlanıyor.

Habere göre, Euroleague kulüpleri sahiplerinin son toplantısında, Jordi Bertomeu organizasyonla 10 yıllık sözleşmesi olan A lisanslı 11 kulübe 2019 yılı gelirinin geçen sezonun gelirinden daha yüksek olacağını taahhüt etmişti. Ancak bu taahhüt İcra Diretörü ve yönettiği organizasyon yetkilisi tarafından reddedilmişti, çünkü bu durumda takımların gelirlerinin yükselse de bir önceki yıla kıyasla açık gösterecekti.

Ayrıca, Jordi Bertomeu'nun raporuna göre, sözleşmeli 11 kulübün sahipleri her yıl aldıkları 200.000 euroluk bonusu da kaybedecek. Euroleague 11 takımdan gelecek bu paranın 1 milyon euro’luk kısmını A Lisansı olmayan 5 kulübe tahsis etmeyi planlıyor. Beş kulübe dağıtıldıktan sonra paranın kalan kısmının ne yapılacağı ise bilinmiyor. Habere göre bu durum, Euroleague'in finansal yönetimi hakkında birçok soru işareti oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda tekrar sarsılan güvenilirliğini de ilgilendiren büyük bir delik ile birlikte, Euroleague'in fonlarında ve genel şeffaflığında bir dengesizlik yaratacak.  




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250