Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Eskişehir, Daçka ile kendine geldi...

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 23. haftasında Eskişehir Basket konuk ettiği Darüşşafaka'yı 89-82'lik skorla mağlup ederek 9 maç aradan sonra galip geldi.

Eskişehir, Daçka ile kendine geldi...

Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Eskişehir Basket; Buğrahan, Baron, Caner, Duncan, Ayres; konuk ekip Darüşşafaka Basketbol ise, Wilbekin, Okben, Jajuan Johnson, Sant Roos ve Michael Eric ilk 5'i ile başladı. Karşılaşmaya Josh Duncan'ın serbest atışlarıyla başlayan Eskişehir Basket'e Michael Eric'in sayılarıyla karşılık veren İstanbul ekibi, ribaundlarda üstün olduğu rakibine karşı pota altındaki etkili oyunuyla fazla sayı şansı tanımadı ve yıldız oyuncusu Wilbekin'in üst üste bulduğu sayılarla ilk çeyreği 14-25 önde kapattı. İkinci çeyreğe iki takım da katı savunmayla başladı. İlk beş dakika Darüşşafaka Basketbol'un kontrolünde giderken ilk yarının sonlarına doğru ev sahibi ekip Jeff Ayres'in sayılarıyla farkı bir ara üçe kadar indirse de Darüşşafaka Basketbol, Kartal Özmızrak'ın son saniyede bulduğu üçlük isabetiyle soyunma odasına 40-46 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe Josh Duncan ve Buğrahan Tuncer'in üst üste bulduğu sayılarla fırtına gibi başlayarak farkı ikiye kadar indiren Eskişehir Basket, çeyreğin bitimine doğru yakaladığı üstünlüğü bırakmadı ve karşılaşmanın son 10 dakikasına 69-62'lik üstünlükle girdi. Karşılaşmanın son çeyreğine dengeli savunmayla başlayarak farkı koruyan ve kaptanı Buğrahan Tuncer'le sonuca giden Eskişehir Basket, sahadan 89-82'lik skorla galibiyetle ayrılarak 9 maçlık mağlubiyet serisine son vermiş oldu.

İSTATİSTİK




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250