Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

22-04-2016 EUROCUP

Ergin Ataman:''Kazanmak için oynayacağız''

Galatasaray Odeabank’ın başantrenörü Ergin Ataman Eurocup final ilk karşılaşması öncesinde NTVSpor’a konuştu.

Ergin Ataman:''Kazanmak için oynayacağız''

Ergin Ataman’ın açıklamaları şu şekilde:

Takımımızın durumu şuan iyi. Green'in dizinde bir sorun var ama ciddi değil. Sert, akıllı agresif basketbolumuzla kazanmak için oynayacağız. Salon şirin bir salon. İpekçi kadar büyük değil. 6-6 bin 500 kişilik bir salon. İyi hakemler maçı yönetecek. Tek maçlı bir final gibi oynayacağız.

Maçın ismi final ama alışık olduğumuz rutinde idmanlarımızı yaptık. Bazı taktiksel deneylerimiz olacak. Bazı savunmalar hazırladık. Hücumda zayıf taraflarına gideceğiz. Rakip kontrollü oynamayı seven bir takım o yüzden detaylara dikkat etmek gerek. Ribauntlara, hücumda boş adamı bulana kadar topu çevirmeye dikkat etmeliyiz. Ancak hızlı hücum şansı bulduğumuzda da bunları değerlendireceğiz.

Taktiksel olarak benzer bir takımız. Şutör 4 numaralarla oynuyoruz onlarda da Weems ile böyle oynuyor. Fofana'yı Lasme gibi devrilmeler üzerinden kullanıyorlar. Collins de Schilb gibi 3 numaradan topa yön veriyor. Kritik anlarda top onun elinde oluyor. Onlar çok hızlı oynamayı sevmeyen bir takım. Beaubous da Sinan gibi bir oyuncu. Tek fark oyun kurucuları Campbell'ın daha tecrübeli oluşu. Biz daha iyi bir takımız. Göksenin savunmada katkı veriyor. Jerrells'ı iyi durumda görüyorum. Dupont ağır ama şutu var. Yine de istikrarsız. Onların ne yaptığında çok kendi oyunumuzu oynamalıyız.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EUROCUP HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250