Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

17-07-2014 GENEL

ERDENAY: BAŞKANLIK İÇİN NET KARARIMI VERMEDİM...

Türkiye Basketbol Federasyonu ve FİBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, "Basketbol Federasyonu başkanlığı için ben daha önce de aday olmayı düşündüğümü söylemiştim. Ancak henüz net kararımı vermedim" dedi.

ERDENAY: BAŞKANLIK İÇİN NET KARARIMI VERMEDİM...

Erdenay, babası da basketbolcu olduğu için 3 yaşından bu yana basketbolun içinde olduğunu, oyunculuğunun ardından yöneticilik kariyeriyle Türk Basketboluna hizmet etmeye çalıştığını söyledi.
FIBA Avrupa Başkanı seçilen Turgay Demirel'in yerine basketbol camiasının seçimle yeni federasyon başkanını seçeceğini kaydeden Erdenay, şunları kaydetti:
"Ben daha önce de aday olduğumu düşündüğümü söylemiştim. Şu anda gerçekten en az 6-7 aylık bir süreç var. Mutlaka aday olarak çok değerli arkadaşlar da çıkacaktır. Bu 6-7 aylık süreç sonundaki seçim tarihi belli olduktan sonra net kararımı vereceğim."
Erdenay, 2014 FIBA Dünya Kupası öncesinde Enes Kanter ve Ersan İlyasova'nın sakatlıklarına üzüldüklerini, Çeşme kampında tedavilerine devam edilen Furkan Aldemir ve Ender Arslan'ın turnuvaya yetişeceğini söyledi.
Çeşme'de her gün 2 saat olmak üzere kondisyon ve şut ağırlıklı çalışmalar yaptıklarını belirten Erdenay, "Ağır geçecek Bormio kampı öncesinde basketbolcuların vücutlarının hazır olması için yaz tatilinden sonra böyle bir kamp dönemi geçirdik. Bir kaç gün İstanbul'da sponsorların fotoğraf çekimlerinin ardından Bormio'ya gideceğiz" dedi.
Erdenay, 2014 FIBA Dünya Kupası'nda C Grubu'nda yer aldıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Gruptaki rakiplerimizden ABD, iyi bir takımla İspanya'ya gelecek. Hedefimiz ABD'nin ardından ikinci olmak. Çünkü ikinci olursak ikinci tur için avantaj elde etmiş olacağız. Gruptan sonra eleme maçları başlıyor ve tek maç üzerinden finale kadar gidiyor. İkinci olup, karşı grubun üçüncüsüyle eşleşmek önemli. Bunu başarmaya çalışacağız."
Türkiye Basketbol Ligi'nde gelecek sezon takımların kadrolarında yer almasına izin verilecek yabancı oyuncu sayısının kendisi açısından da fazla olduğunu kaydeden Erdenay, "Bence de aslında yabancı sayısı olarak baktığımız zaman kural fazla bir kural. Ancak biz bu kuralı getirirken geçici bir şekilde aldık. Bu kuralı kulüplerden gelen ciddi talepler üzerine aldık. Fakat 2 sene uygulayacağız, bu sürenin sonunda tekrar değerlendireceğiz."
 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250