Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

02-05-2019 GENEL

Efsane yüksekten uçuyor

Kadın basketbolunu uluslararası arenada Türkiye'yi temsil eden tek Türk sporcu olan İzmirli Banu Karadağlı, bir önemli başarıya daha imza attı.

Efsane yüksekten uçuyor

Karadağlı, 22-27 Nisan 2019 tarihleri arasında Litvanya’nın Kaunas kentinde düzenlenen FIMBA MaxiBasketball Dünya Ligi Şampiyonası’nda 45+ kategorisinde Avrupa Karması ile şampiyonluk sevinci yaşadı.

Tek Türk sporcu olarak yer aldığı ve 16 sayı – 6 ribaund ortalamalarıyla tamamladığı organizasyonun ardından Banu Karadağlı, ödülünü de Avrupa basketbolunun efsane isimlerinden olan Litvanya Basketbol Federasyonu Başkanı Arvydas Sabonis'in elinden
 aldı.

Uzun süredir basketbolla iç içe olan Banu Karadağlı, veteranlar basketbol organizasyonu olan FIMBA'da da önemli bir yere sahip. 2015'te Zadar'daki Dünya Ligi Şampiyonası'nda +35 kategorisinde Avrupa Karması ile turnuvanın en skorer ismi olarak şampiyonluk yaşayan Karadağlı; Avrupa'nın en iyi oyuncusu, Dünya'nın en iyi ikinci oyuncusu seçildi. Geçtiğimiz sene Temmuz ayında İtalya’da düzenlenen organizasyonda ise 35+ kategorisinde Dünya şampiyonluğu kazanan Brezilya takımında yer alan Banu Karadağlı ayrıca; geçtiğimiz Kasım ayında Dragisa Saric Turnuvası’nda Avrupa karmasında yer alarak 25 sayı ortalaması tutturduğu bu turnuvada da şampiyonluk sevinci yaşadı.
Öte yandan Banu Karadağlı, 26 Temmuz – 4 Ağustos 2019 tarihleri arasında Finlandiya'da düzenlenecek FIMBA MaxiBasketball Dünya Ligi Şampiyonası'nda da Brezilya formasıyla aynı şekilde yine tek Türk sporcu olarak yer alacak. Karadağlı, Türk bayrağını bir kez daha gururla temsil edeceği bu önemli organizasyon öncesinde sponsor desteğine ihtiyaç duyarken, bu konuda destek olabilecek firmaları da bekliyor.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250