Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

EDİRNESPOR, EDİRNE BELEDİYESİ İLE BİRLEŞTİ...

Edirnespor Bayan Basketbol Takımı 1.Ligdeki serüvenine Edirne Belediyesi ile birlikte devam edecek. Edirne Belediyesinde Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu, takımın yeni baş antrenörü Aziz Akkaya ve Galatasaray Odeabank’tan transfer edilen Ayşe Cora’nın katılımıyla yapılan toplantıda alınan işbirliği kararı açıklandı.

EDİRNESPOR, EDİRNE BELEDİYESİ İLE BİRLEŞTİ...

Takımın ve Kulübün adının Edirne Belediyesi Edirnespor olarak değiştirildiği bildirildi.
Edirne Belediyesi Encümen Salonunda çok sayıda basın mensubu ve bir grup taraftarında katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  Edirne Belediyesi ve Edirnespor Basketbol Kulübü’nün birleşme kararı aldığını açıklayarak “Kadın basketbol Takımımız artık yoluna Edirne Belediyesi Edirnespor olarak devam edecek” dedi.
Gürkan konuşmasında şunları söyledi;
“Bildiğiniz gibi Edirne son yıllarda basketbolda çok önemli bir ivme yakaladı. Basketbol gibi  nitelikli bir spor dalının son yıllarda Edirne’de yükselmesi ve halkımızın da buna seyirci ve oyuncu bazında katkılar vermesi sevindirici. Başta başkan Murat Boyacıoğlu ve diğer yönetici arkadaşlarımız şehrin önemli bir desteğini  de arkalarına almayarak olağan üstü bir başarısı öyküsü yazdılar. Bildiğiniz gibi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı geçtiğimiz sezon şampiyon olarak birinci lige çıktı. Kendilerini daha önce de tebrik etmiştim ama burada bir kez daha tebrik ediyorum. Yaptıkları kolay bir şey değil. Öncelikle bunu görüp bunu anlamak lazım. Edirne gibi ekonomik ve nüfus anlamında bir şehrin takımının Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’ne çıkması bir başarı öyküsüdür. Bunun ileriki dönemde yazılıp kitaplaştırılması gerekebilir bence. Kadın basketbolunun erkek basketboluna göre bir önemli farkı birinci lige çıksa da amatör statüsünün devam etmesi. Bu da bizim 5393 sayılı belediye kanuna göre bizim amatör sporlara yardım konumuzun daha rahat ve daha efektif olmamızı sağlıyor. Daha milletvekilliği dönemimden beri Edirnespor basketbol Kulübümüz ile entegre çalışmaya gayret gösteriyoruz. Maçlara gitmiş katkı vermeye çalışmıştım. Şimdi daha bilinçli bir şekilde daha kararlı bir şekilde son şampiyonluğu ile bir Edirne Markası olduğunu tescil etmiş olan Edirnespor Basketbol Kulübümüz ile bazı önemli kararlar aldık” diyerek sözü Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu’na verdi. Boyacıoğlu Belediye Başkanı Recep Gürkan’a kulübü yüceltici konuşmalarından ötürü teşekkür ederek “Gerçekten çok zorlu yolardan geçtik ve bu yolları geçerken sizlerle irtibat halinde olduk. Bizlere desteğinizi her zaman gösterdiniz. Bu kez de, daha size geldiğim ilk günden bu yana bu birlikteliğin oluşması için gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı kulübüm adına size teşekkür ediyorum. Bu gönülden ve yasaların verdiği imkanlar dahilinde yapacağınız yardımlarla birinci lige yükseldiğimiz bu ilk senemizde daha rahat olacağımızı düşünüyorum. Edirne Belediyesi Edirnespor olarak yolumuza devem edecek olmamız biz gurur veriyor. Başta Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan olmak üzere tüm başkan yardımcılarına, şube müdürlerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Boyacıoğlu’nun konuşmasından sonra tekrar söz alan Belediye Başkanı Gürkan “İsim biraz uzun olacak Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü. Ama burada önemli olan Edirne isminin öne çıkması. Edirnespor örneğinde olduğu gibi başarılı ve başarıya giden bir yolda mücadele eden, altını çizerek söylüyorum şeffaf, hesap verebilir mücadelesini gördüğümüz bütün amatör spor kulüplerine belediye olarak desteğimiz devam edecektir” dedi. Başkan Gürkan bir gazetecinin “Bu birleşme sonucu belediyeden  kimse  yönetimde yer alacak mı?” sorusuna ise “Yok hayır. Bu tür ilişkiler güven üzerine kuruluyor. Biz arkadaşlarımızın daha önceki çalışmalarını bildiğimiz için, bu güne kadar ki çalışmalarımızda şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerimiz örtüştüğü için bu birliktelik oldu. Bir güven sorunumuz yok. O yüzden orada olmamıza gerek yok. Arkadaşlarımız bu işi zaten yıllardır yürütüyorlar.” dedi.  Başkan Recep Gürkan devamla “Bugün aslında biz bir nikah kıyıyoruz. Ama bu nikah katolik nikahı. Bilindiği gibi Katolik nikahlarında boşanma olmaz. Ölene kadardır. Biz de bugün Katolik nikahı kıyıyoruz, hayırlı olsun dedi.

Ardından söz alan Edirne Eelediyesi Edirnespor’un yeni baş antrenörü Aziz Akkaya’ da “ Öncelikle burada olmaktan mutluyum. Burada geçen sezon yaşanan bir başarı var ve bu başarıyı yaşatanlara teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Edirne Belediyesi’nin desteğini almak bizim için çok önemli. Biz de elimizden geleni yapı başarılı olamaya çalışacağız. Rahmetli dedem “Batıya git evlat” derdi. Gerçekten bu şehirde olmaktan gurur duyuyorum. Edirne’yi kadın basketbolunda iyi bir yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım derken Galatasaray Odea Bank’tan transfer edilen Ayşe Cora’da “Şampiyon bir takımdan şampiyon bir takıma geldiğim için çok mutluyum. Edirne’ye ilk kez geliyorum ve tahminimden çok daha güzel bir ortam. Daha şimdiden buraya ısındım diyebilirim. Öncelikli hedefimiz güzel basketbol oynayıp basketbolu daha fazla sevdirmek. Sonra da başarılarımız gelecek. Çünkü ben Aziz ağabeyi çok iyi tanıyorum. Küçüklüğümden beri onunla çalıştım. Aziz Akkaya’nın olduğu yerde başarı vardır. Çok güzel yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.


Kaynak: edirnebasket

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250