Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Dutağacı: Oyuncularımızı yetiştirmek için zamana ihtiyacımız var

Basketbol Gençler Ligi ekiplerinden Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Genç Takımı’nın antrenörü Kemal Dutağacı, tbf.org.tr için takımı ve ligi değerlendirdi.

Dutağacı: Oyuncularımızı yetiştirmek için zamana ihtiyacımız var

-Yeni bir lig için, yeni bir takım oluşturdunuz. Nasıl geçti Demir İnşaat Büyükçekmece’nin Genç Takımının ortaya çıkma süreci sizin için?

Kemal Dutağacı: Öncelikle Türkiye Basketbol Federasyonu’na Basketbol Gençler Ligi organizasyonunu hayata geçirdiği için teşekkür ederim. Sezon öncesinde on beş oyuncumuza lisans çıkartarak biz de kendi takımımızı kurduk. Bu on beş oyuncunun on üç tanesi bu sene ilk defa bizim formamızı taşıyor. İstanbul’un farklı kulüplerinde forma şansı bulamayan ve bu ligde oynayabilecek kalitede olan oyuncuları bir araya getirdik. Geçmişi olmayan bir oluşumda sıfırdan takım kurarken zor bir süreç yaşadığımızı söyleyebilirim. Bu noktada kulübümüzün desteği ile çocuklarımızın hevesi ve özgüveni bize oldukça yardımcı oldu. İyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Lige iyi de başladık ama sonrasında istemediğimiz bazı sonuçlar aldık. Ben genel çerçevede takımımdan memnunum.

-İstediğiniz galibiyet sayısına ulaşamamış olmanızın nedenleri neler olabilir?

Kemal Dutağacı: Ters giden belli bir şey gösteremem. Az önce de söylediğim gibi bizim on beş oyuncumuzun on üçü henüz oluşumumuza yeni katıldı. İlk defa beraber oynamakta olan bir takımdan bahsediyoruz. Bir adaptasyon sorunu mutlaka yaşandı ve şu anda bu sorun aşılma noktasında... Tabii bugüne gelene dek birçok maç yaptık ve bu maçlarda oyuncuların birbirine aşina olmamasının sıkıntısı yaşandı. Takımın gidişatından memnun olduğumu da söyledim zaten... Oyuncularımızın bireysel gelişimlerinden de memnunum. Galibiyet sayısından söz edecek olursak bazı maçlarımızı son saniyelerde kaybettiğimizi, kaybettiğimiz maçlardan çoğunda oyuna hâkim olduğumuzu söyleyebilirim. Tabii ki hiçbir takım müsabakada mağlup olmak istemez ama daha önemli olan şey oyuncularımızın A Takım için hazır hale gelme noktasında gösterdikleri gelişim. Federasyonumuzun bu ligi kurmasının en temel sebeplerinden biri de zaten gençlerin yetişmesi ve profesyonel hayata hazır hale gelmesi... Bizim altyapımız yeni bir oluşum olduğu için oyuncularımızı yetiştirmek adına belli bir zamana ihtiyacımız var. Altyapıda, A Takımlarda olduğu gibi elinizdeki bir bütçe ile hazır bir takım elde etme şansınız yok. Önümüzdeki seneyi de düşünerek emin adımlarla ilerlemeliyiz.

-Gençlerin gelişim sürecinde okul ve sporun bir arada yürütülmesi konusuna da değinmek lazım mutlaka. Antrenman temponuzu çoğu lise öğrencisi olan sporcularınızı zorlamadan nasıl ayarlıyorsunuz?

Kemal Dutağacı: Çocuklarımızın aileleri onların okul hayatına büyük önem veriyor. Öyle de olmalı zaten, neticede profesyonel basketbol oyuncusu olsalar da olmasalar da eğitim çok önemli. Antrenmanlarımızı genel olarak okuldan sonraki saatlere, bazen de sabah erken saatlere koyuyoruz ve sağlıklı bir denge kuruyoruz.

-Köklü altyapılara sahip bazı takımlar ile de mücadele ediyorsunuz. Ligdeki güç farklılıklarını nasıl değerlendirirsiniz?

Kemal Dutağacı: Şu anda bazı dengesizlikler var, bu aşikâr ama durumun uzun süre böyle gideceğini düşünmüyorum. Yeni takımlar bu sene yaşanan adaptasyon sürecini gelecek yıl yaşamayacaklardır. Bu lig her geçen sene daha kaliteli bir hale gelecektir.

-Ocak ayının sonundan itibaren BGL, Final Grubu maçları ile devam edecek. Siz orada devam edemeyecek olsanız dahi çalışmalarınızı sürdürecek misiniz?

Kemal Dutağacı: Şu an itibarı ile bizim grubumuzda ilk altı sıra içinde olmamız zor görünüyor. Yine de biz küçük de olsa şansımız olduğu takdirde mücadeleye devam edeceğiz ve şartları zorlayacağız. Oldu ki lig bizim için Ocak ayında bitti, yine de Haziran ayına dek antrenmanlarımız gerçekleşecek. 2000 ve 2001 doğumlu oyuncularımız ile zaten seneye de beraber olma amacındayız. Hazirana dek idmanlarımızı yapmaya devam ederek oyuncularımızın gelişimi için çabalamayı sürdüreceğiz. Hazırlık maçları da yapacağız ki maç temposu da unutulmasın. Oyuncularımızı A Takım için hazırlama noktasında elimizden geleni yapacağız.

Röportaj: Şansın Tokyay




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Basketbol Gençler Ligi HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250