Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Dixon son saniyede attı A Milliler kazandı...

A Milli Erkek Takımımız, deplasmanda Çekya ile oynadığı hazırlık karşılaşmasını son saniyede Bobby Dixon'ın üçlüğüyle 67-66 kazandı.

Dixon son saniyede attı A Milliler kazandı...

A Milli Erkek Takımımız karşılaşmaya; Sinan Güler, Semih Erden, Cedi Osman, Ali Muhammed ve Göksenin Köksal beşi ile başladı. Mücadelede Prag’ta SH Kralovka’da oynanırken, Çekyalı basketbolseverler mücadeleye iş saati olmasına karşın büyük ilgi gösterdi ve tribünler tamamen doldu.
 

Ay-Yıldızlılarımızın ilk sayısı 2 dakika sonunda Cedi Osman’ın çaldığı topu hızlı hücum ile bitirmesiyle geldi. Maçın ilk bölümünde savunmaların öne çıktığı mücadelede ilk 4 dakika 4-4’lük skor ile geçildi. Millilerimiz ilk 6 sayısını Cedi Osman ile bulurken, Çekya Martin Peterkan ve Jaromir Bohacik ile sayılar üretti. İlk çeyrekte 6 oyuncumuz skora katkı yaparken, Çekya ise 4 oyuncu skor üretebildi. Ay Yıldızlılarımız ilk çeyreği 21-16 önde tamamladı.


İkinci çeyreğe iyi başlayan Ay-Yıldızlılarımız, savunmayı rakip yarı sahada başlayarak agresif savunmasını hücuma da yansıtınca skoru 16-25’e getirdi. Ay-Yıldızlıların agresifliğine karşılık gecikmeyince skor İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasında 25-24’e geldi. İki takımında savunma ağırlık oynaması ve sert savunmaları ile çıkması sonucunda iki takımda skor üretmekte zorlanınca ilk yarı sonunda 12 Dev Adam soyunma odasına 33-31 önde gitmeyi başardı. İlk yarı sonunda Cedi Osman 11 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu.

İkinci yarıya Cedi Osman, Ali Muhammed, Barış Hersek, Furkan Aldemir ve Kenan Sipahi beşi ile başlayan Ay-Yıldızlılarımız, skordaki üstünlüğünü korudu ve üçüncü çeyreğin son 1 dakikasına 51-48 önde girdi. Cedi Osman 3. çeyrekte bulduğu 8 sayı ile toplam skorunu 19 sayıya çıkartırken, ilk çeyrekte 3 faul problemi yaşayan Semih Erden’in de oyuna dahil olmasıyla Ay-Yıldızlarımızın boyalı alandaki üstünlüğü arttı. 3. çeyrek sonunda Ay-Yıldızlılar skor da 52-48 üstünlüğünü korudu. Son periyotta iki takımda oyunun temposunu yükseltirken, son 5 dakikaya Ay-Yıldızlılarımızın 57-53’lük üstünlüğü ile girildi.

 Cedi Osman, Ali Muhammed, Barış Hersek, Furkan Aldemir ve Kenan Sipahi beşi ile başlayan Ay-Yıldızlılarımız, skordaki üstünlüğünü korudu ve üçüncü çeyreğin son 1 dakikasına 51-48 önde girdi. Cedi Osman 3. çeyrekte bulduğu 8 sayı ile toplam skorunu 19 sayıya çıkartırken, ilk çeyrekte 3 faul problemi yaşayan Semih Erden’in de oyuna dahil olmasıyla Ay-Yıldızlarımızın boyalı alandaki üstünlüğü arttı. 3. Çeyrek sonunda Ay-Yıldızlılar skor da 52-48 üstünlüğünü korudu.

 

Dördüncü periyotta iki takımda oyunun temposunu yükseltirken, son 5 dakikaya Ay-Yıldızlılarımızın 57-53’lük üstünlüğü ile girildi. A Milli Takımımız, Jaromir Bohacik, Martin Peterka ve Tomas Satoransky’i durdurmakta zorlanınca Çekya skorda dengeyi sağladı ve son 2.50’ye 59-59 eşitlik ile girildi. Son 1 dakika büyük çekişmeye sahne olurken, karşılıklı basketler sonunda Çekya son 12.8 saniyeye 62-65 önde girdi. Son hücumda Melih Mahmutoğlu’na yapılan faul sonrası bulduğumuz iki sayı ile son 9 saniyede skor 64-65’e geldi. Ali Muhammed’in son saniye üçlüğü ile 12 Dev Adam mücadeleden 67-66 galip ayrılmayı bildi.

TÜRKİYE: Cedi Osman 19, Furkan Aldemir 11, Ali Muhammed 9, Semih Erden 7, Barış Hersek 6, Kenan Sipahi 5, Furkan Korkmaz 3, Göksenin Köksal 2, Sinan Güler 2, Sertaç Şanlı 1




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250