Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Deniz Çolakoğlu: Dünya Kupası kadrosunda yer alacağım

2010 yılından sonra ilk defa A Milli Takım kampında yer alan İstanbul doğumlu forvet Deniz Çolakoğlu, hiçbir şeyi cepte görmüyor.

Deniz Çolakoğlu: Dünya Kupası kadrosunda yer alacağım

2007 yılında U20 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye bronz madalyaya sadece 10 dakika uzaklıktaydı ama son çeyrekte Fransa’nın geri dönüş 65-63’lük kalp kıran ve Ay Yıldızlılar’ın podyum umutlarını öldüren yenilgiyi getirdi. Deniz Çolakoğlu o yenilgiyi dün yaşanmış gibi anlatıyor.

“Hala içimde bir yara duruyor o maçı kaybetmemiz,” diyor Çolakoğlu. “O kadar yaklaşmışken iki sayı ile yenilmemiz… Ama maçı son topa getiren de gerçekten bizim yaptığımız ufak hatalardı. Gerçekten daha farklı olabilirdi.”

Kendisini yedi yıl sonra FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Türkiye A Milli Takımı’nın Bormio kampında bulan Çolakoğlu için hepsi birer öğrenme süreciydi. Forvet oyuncu nihai kadroya kalamadığı 2010 yılından beri ilk defa A Milli Takım kampında ve kimsenin ona son 12’de yer almanın ne kadar önemli olduğunu anlatmasına ihtiyacı yok.

“Önce Canan (Erdoğan) Abla aradı ve ‘Buraya geldiğinde hazır olur musun?’ diye sordu. Ne diyebilirdim ki? Şaşırdım. Kadroda adımın açıklandığını görünce gerçekten çok duygulandım, çok heyecanlandım.”

Milli Takım kamplarından ayrı geçirdiği 4 sene içerisinde Çolakoğlu istikrarlı bir şekilde oyununu geliştirdi, şutu üzerine çalıştı ve fiziksek gücünü yükseltti.

“Şu anda daha deneyimliyim,” diye anlatmaya başlıyor. “Fiziksel olarak daha güçlü olmak için çalıştım. Tecrübe kazandıkça daha çok bilinçleniyorsun, kondisyonerlerle çalışmaya başlıyorsun. Bir şeylerin farkına varıyorsun, kendine daha fazla değer veriyorsun.”


 

Ama son dört yılda değişenler, onun parkedeki performansından fazlası.

“2010’da geldiğinden daha iyi bir psikolojiye sahip ve bunu iyi anlamda söylüyorum,” diyor A Milli Takım Yardımcı Antrenörü ve Çolakoğlu’nun bu sezon TKBL’de Konak Belediyespor’da başantrenörlüğünü yapan Erman Okerman. “Hatalarını düzeltmeye açık, kesinlikle iyi niyetli ve basketbol olarak kendini geliştirmeye yatkın bir oyuncu. Kendisine söylenen her şeyi pozitif olarak kabul eden bir psikolojiyle kampa katıldı.” Çolakoğlu milli takım kampına TKBL’deki en iyi sezonunu geride bırakarak katılıyor. Sezonu Homend Antakya ile başlamıştı ama orada kendini asla rahat hissetmedi.

“Takım kimyası uymadı,” diyor. “Kulüp ve biz, benim ayrılmam için beraber bir karar aldık.”

Deniz’in önceliği rotasyonu kendi yeteneklerine uyan bir kulüp bulmaktı ve bunu Okerman’ın yönetimi altında Konak Belediyespor’da buldu.

“Konak’a transfer olmadan once sezon ortasında bize geldi ve onunla konuştuğumda düşünce yapısında çok ciddi bir değişiklik hissettim,” diyor Okerman. “Kesinlikle oynamayı hakettiğini ve TKBL’de çok değerli bir forvet oyuncusu olabileceğine inandığını bana hissettirdi. Daha da önemlisi 2010 yılında Milli Takıma giremediğinden bahsetti ve bunun kendisi için ne kadar önemli olduğunu, milli takıma dönmek için ne kadar istekli olduğunu bana gösterdi.”

Konak sezonu 8 galibiyet-18 mağlubiyet ile tamamlasa da Çolakoğlu maç başına 30 dakika ortalamayla 10.2 sayı ve 3.8 ribaund ile oynadı.

“Kendi çabasıyla, kendi başarılı performansıyla, geçirdiği iyi sezonla burada milli takımla olmayı %100 hakediyor,” diye açıklıyor Okerman. “Şimdi burada onun için yeni bir sayfa açılıyor.”
 

Çolakoğlu’nun performası sadece milli takımın dikkatini çekmemişti. Bu ölü sezonda son TKBL ve EuroLeague Kadınlar şampiyonu Galatasaray Odeabank’a transfer oldu.

Galatasaray’a transfer olmak, İstanbul’un Yıldırım Mahallesi’nde futbol oynayarak büyüyen Deniz için bir eve dönüş gibiydi.

“Basketbolu hiç sevmiyordum. Hiç arkadaşım yoktu, belki o yüzden futbol oynuyordum sokakta,” diyerek hatırlıyor o günleri Çolakoğlu. “Kötü alışkanlıklarımız olmasın, kötü arkadaşlarımız olmasın diye bizi spora yönlendirdiler.”

Ailesinin desteği ve birçok Türk çocuğunu milli takımda ve Türkiye liglerinde başarılı kariyerlere yönlendiren efsanevi yerel basketbol koçu Recep Türkoğlu’nun teşvikiyle Deniz bu oyuna aşık oldu.

“Bir insan arkadaş edindikçe, bir şeyi yapabildiğini gördükçe, onu daha çok seviyor,” diyor Deniz. “O gün bugündür basketbolu çok seviyorum. İyi ki  beni basketbola başlatmışlar.”

Yıldırım Mahallesi’nden şu anda Deniz’in antrenman yaptığı Kuzey İtalya dağlarına uzun bir yol sürüyor. Bir sonraki durağın, 27 Eylül’de Türkiye’nin FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası açılışını yapacağı Ankara olup olmadığını ileride göreceğiz. Ama Çolakoğlu nihai kadroya kalma fırsatını harcama niyetinde değil.

“Dünya Şampiyonası kadrosuna kalamayacağıma dair en ufak bir endişem yok,” diyerek iddiasını dile getiriyor Çolakoğlu. “Çok iddiali konuşmak istemiyorum ama böyle olacağına inanıyorum.”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250