Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

04-08-2014 GENEL

Demirel: Yabancı kuralıyla genç oyuncuların tembelliğini önleyeceğiz

FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, yeni sezon için uygulamaya koydukları yabancı kuralıyla ilgili, "Son zamanlarda gördük ki garanti süreler, genç oyuncuların motivasyonunu yükseltmek yerine azaltıyor, çalışmalarını artıracağı yerde tembelliğe sevk ediyordu" dedi.

Demirel: Yabancı kuralıyla genç oyuncuların tembelliğini önleyeceğiz

Şampiyonadaki oyuncuların yeteneklerinin üst düzeyde olduğunu ifade eden Demirel, "Burada öncelikli hedefimiz ilk 4'tü. Daha sonra ise madalyaya ulaşmayı hedefledik. Her şey olumlu gitti. Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı'nın geçen ay, Genç Milli Erkek Basketbol Takımımızın geçen yıl yakaladığı başarıya ulaştık" diye konuştu. Demirel, A Milli Basketbol Takımı'nın da 2014 FIBA Dünya Kupası'nın hazırlıklarına devam ettiğini söyledi.

Dünya Kupası'na her zaman önem verdiklerini dile getiren Demirel, şöyle konuştu: "2002 yılından bu yana dünya şampiyonasına dördüncü kez katılmış olacağız. Ersan İlyasova, sakatlığı nedeniyle takımda olamıyor. Enes Kanter ameliyat oldu. Gelmek istiyor ama bakalım yetişebilecek mi. Kenan Sipahi, elindeki sakatlık nedeniyle hem Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı'nda hem de  A Milli Basketbol Takımı'nda yer alamıyor. Bütün bunlara rağmen, sahada 12 tane çok iyi hazırlanmış, Türk basketbolunu temsil etmek için mücadele edecek oyuncumuz olacak. İspanya'da yapılacak şampiyonada iyi netice alacağız. Hedefimizi ilk 4'e kalmak ve kürsüye çıkabilmek olarak belirledik. İnşallah oyuncularımız bunu başaracak."

Demirel, Türkiye'deki kulüplerin genç oyuncu havuzunun çok sağlam göründüğünü, çok yetenekli birkaç jenerasyonun geldiğini vurguladı.

Genç oyuncuların oynamasını ve yıldız oyuncu seviyesine gelmesini en çok isteyecek kişinin kendisi olduğunun altını çizen Demirel, şunları kaydetti: "Uygulamaya konulan yabancı kuralını eleştirenler oldu. Türk oyuncuların oynaması için birtakım kurallar koymuştuk. Onların bu süreleri iyi değerlendireceğini ve sorumluluk alarak çalışabileceklerini düşündük. Genç oyuncuların sahada oynayacakları süreleri kurallarla en azından garanti altına almaya çalıştık. Son zamanlarda gördük ki garanti süreler, genç oyuncuların motivasyonunu yükseltmek yerine azaltıyor, çalışmalarını artıracağı yerde tembelliğe sevk ediyordu. Garanti kontratları görüp, oynayamayacaklarını bile bile parayı tercih ettiklerini gördük. Açıkcası bu, istediğimiz bir durum değildi. Bundan sonraki süreçte yetenekli çocuklar, ligimizde yabancı oyuncuların fazla olduğunu görerek, daha çok çalışma ve gayret etme yolunu seçecekler. Hiçbir kulüp belki de kendileriyle uzun süreli sözleşme yapma mecburiyetinde kalmayacak. Böylece haklarını daha çok çalışarak kendileri kazanacak. Federasyonun kurallarının arkasına saklanmak ve çalışmaktan vazgeçmek gibi bir seçenekleri kalmayacak."

Demirel, basketbolda Beko'nun isim sponsorluğunun sona ermesi üzerine yeni sponsorluk çalışmasının yapıldığını belirterek, "Takımlarımız Beko Basketbol Ligi olarak 8 yıl bu isimle mücadele etti. Beko mayıs ayı sonunda farklı bir strateji izleyeceklerini söyledi. Dolayısıyla önümüzdeki yıldan itibaren basketbolda olmayacaklar. Biz de bu arada basketbol ligimizde kulüplerin gelirlerini artıracak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah kısa bir süre içinde bir noktaya varırız" ifadelerini kullandı.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250