Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

29-04-2017 THY EUROLEAGUE

David Blatt: Bazen tecrübesizliğin bedelini ödersiniz

THY Euroleague'de Real Madrid'e yenilerek Final-Four'a yükselemeyen Darüşşafaka Doğuş'ta coach David Blatt mücadeleyi değerlendirdi.

David Blatt: Bazen tecrübesizliğin bedelini ödersiniz

Blatt'ın değerlendirmesi şöyle: “Her şeyden önce Real Madrid’e ve koç Laso’ya büyük bir tebrik. Final Four’a çıkmanın ne anlama geldiğini, nelere mal olduğunu çok iyi bilen birisiyim. Özellikle tarihin bu en zorlu Euroleague sezonunda bunu başarmak daha zordu.

Bize gelince, oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu sezon en üst düzey takımlara karşı ne kadar iyi oynayabileceklerini defalarca kanıtladılar. Sadece oyuncular açısından değil, organizasyon ve yönetim olarak çok üst düzeye çıkabileceğimizi de gösterdik. Sonraki yıllarda devamı gelecek bir taraftar kitlesinin temellerini attık.

Şunu unutmayın: Bu takım üç sezon önce 2’nci ligdeydi. Bu sezon tarihin en üst düzey Euroleague’inde çok üst düzey takımlara karşı oynadık ve tarihi geleneğe sahip takımları yenmeyi başardık. Bu sezona dair utanacak hiçbir şey yok.

Maça dair şunu söylemek lazım: Bazen tecrübesizliğin bedelini ödersiniz. Sezonun bu noktaya kadar en iyi takımına 3-1 kaybettik. Doğrusu bu adil bir sonuç. Bizden daha iyi takım olduklarını söylemem lazım. Evimizde kazanamadık ama bu, iyi bir sezon geçirdiğimiz gerçeğini değiştirmez. Bizi desteklemeye gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Yolumuza devam ediyoruz, sırada Türkiye Ligi var. Şimdi sezonun bu kısmına odaklanacağız.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250