Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

11-01-2018 EUROCUP

Darüşşafaka yine çok farklı...

Darüşşafaka Basketbol, 7DAYS EuroCup Top 16 ikinci maçında Volkswagen Arena’da Herbalife Gran Canaria’yı ağırladı. Top 16 ilk maçlarını kazanan iki ekibin mücadelesinden galip ayrılan taraf 88-70’lik skor ile Daçka oldu.

Darüşşafaka yine çok farklı...

Karşılaşmaya temsilcimiz Scottie Wilbekin, Howard Sant-Roos, Jajuan Johnson, Stanton Kidd ve Michael Eric ilk 5’i ile başlarken konuk ekip Albert Oliver, Marcus Eriksson, Eulis Baez, Anzejs Pasecniks ve Xavier Rabaseda ilk 5’i ile maça başladı.

 

Maça Stanton Kidd’in üçlükleri ve Wilbekin’in boyalı alan sayıları ile başlayan Daçka çeyrek bitimine daha 6 dakika varken 10-0’lık bir seri yakaladı ve rakip takım molasına 12-2 önde gitti. Çeyrek devamında rakibinin farkı kapatmasına engel olan yeşil siyahlı ekip ilk çeyreği 24-11 önde bitirdi.

 

İkinci çeyreğe 10-0’lık bir seri ile başlaya Gran Canaria ilk yarı bitimine 5 dakika kala farkı kapatarak skoru 24-21’e getirerek David Blatt’e molayı aldırdı. Mola dönüşü mücadele tam anlamıyla kafa kafaya geldi ve ilk yarı 40-38 Darüşşafaka üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

İkinci yarıya maça başladığı 5 ile başlayan Daçka maçın başında olduğu gibi bu çeyreğe de hızlı girdi ve Wilbekin’in skorer oyunu ile periyot bitimine 5 dakika kala 54-44 öne geçerek rakibine molayı aldırdı. Mola dönüşü savunmada Kartal Özmızrak ile etkili olan ev sahibi ekip son çeyreğe 64-51 önde gitti.

 

Darüşşafaka son çeyreğe de hızlı giren taraftı ve Okben Ulubay’ın sayıları ile maç bitimine 7 dakika kala farkı 20’ye kadar çıkararak 72-52’ye getirdi. Dennis Seeley ile geri dönmeye çalışan İspanyol temsilcisinin çabaları sonuçsuz kaldı ve 2.çeyreğin bir bölümü dışında kontrolü hiç elden bırakmayan Daçka karşılaşmayı 88-70 kazandı.

 

Kritik galibiyet sonrası baş antrenör David Blatt “Bugün buraya gelirken çok iyi oynamamız gerektiğinin farkındaydık. İkince çeyrekte savunmamızda aksamalar oldu ancak bunun sebebi Gran Canaria’nın skorer oyunuydu. Onlara grubun geri kalanında bol şans diliyorum 3. ve 4. çeyrekte ise kendimize geldik ve gruptan çıkmak için çok ama çok önemli bir galibiyet alabilmeyi başardık” dedi.


HABER VİDEOSU





Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EUROCUP HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250