Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Daçka'dan Galatasaray'a geçit yok

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2.haftasında Darüşşafaka Basketbol evinde Galatasaray Odeabank'ı 69-67 mağlup etti.

Daçka'dan Galatasaray'a geçit yok

Ligin ilk haftasındaki Tofaş mağlubiyetini telafi etmek isteyen Darüşşafaka, Roos, Doğuş, Eric,Wilbekin ve JJ Johhson 5’lisi ile maça başlarken Galatasaray Odeabank’ta Renfroe, Summers, Hopson, Hardy, Christmas ilk 5’te parkeye çıktı . Beklenildiği şekilde maça iki takımda çok sert bir mücadele ile başladı. Çember altını Michael Eric ve JJ Johnson ile etkili kullanan Daçka, bu sayede rakibinin faul hakkının daha çeyrek bitimine 06:37 dakika varken dolmasını sağladı. Faul hakkı dolduktan 50 saniye sonra Galatasaray Odeabank’ın yaptığı top kayıpları sonrası Darüşşafaka hızlı hücumları ile skoru 11-3’e getirince Koç Erman Kunter ilk molasını almak zorunda kaldı. Mola dönüşü tek bir pozisyonluk tam saha baskı tercih eden Koç David Blatt bu kararı sonucunda yine hızlı hücumu takımına buldurdu. Kötü gidişata dur demek isteyen Galatasaray Odeabank da alan savunmasını tercih etti. Scottie Wilbekin’in üçlüğü ile bitime 03:30 dakika varken Daçka farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Kaptan Göksenin Köksal’ın üçlüğü ile fark 8’e kadar inse de, JaJuan Johnson’ın harika peformansı ile Daçka ilk çeyreği 26-19 önde kapattı.
Alan savunması tercihinden vazgeçmeyen sarı kırmızılılar 2.çeyrek başlangıcından 2 dakika sonra arka arkaya gelen Erman Kunter’in teknik, Emir Preldzic’in ise hücum faulu ile geri dönüş çabasını sonuçlandırmadı. Karşılıklı sayılar ile devam eden çeyrekte farkı yaratan oyuncu attığı sayılarla Christmas oldu. Hücumda üst üste boş atışları defalarca kaçıran yeşil siyahlılar savunmada Emir Preldzic’e çözüm bulamadığı dakikalarda bitime 04:32 dakika kala rakibine yakalandı ve skor 29-29’ a geldi. İlk çeyreğin aksine bu seferde Darüşşafaka faül hakkını erken doldurdu ve savunma sertliğinden ödün vermek zorunda kaldı. Buna rağmen ikili oyunlarda iyi hücum eden Darüşşafaka bu sayede ilk yarıyı da 40-36 önde kapattı. İlk yarıda 8 top çalan Darüşşafaka’da bunların yarısı Doğuş Özdemiroğlu tarafından gerçekleştirildi.

2.yarıya ev sahibi takım maça başladığı ilk 5 ile başlarken rakip takımda ise savunma sertliğini arttırmak ve Wilbekin’i durdurmak için Hardy-Göksenin değişikliği göze çarptı. Başa baş devam eden 3.çeyrekte Galatasaray cephesi hücumda Summers ile etkili olmaya başladığı dakikalarda bir sayı ile öne geçti ancak televizyon molasına kadar bu üstünlüğü koruyamadı. Molaya gidildiğinde skor 47-46’yı gösteriyordu. Göksenin fizik avantajını Wilbekin’e karşı çok iyi kullanırken Galatasaray kaptanının sırtı dönük hücumlarından üst üste sayılar buldu. Daha 3.çeyreğin bitimine 1 dakika kala Will Cummings 5.faulunu alarak takımını yalnız bıraktı. Farkı bir türlü arttıramayan Daçka son çeyreğe 54-50 önde girdi.
4. çeyreğe hızlı başlayan taraf sarı kırmızılı ekip oldu ve Hardy’nin skorer oyunu ile bitime 07:42 dakika kalmışken 55-57 öne geçti. JaJua Johnson’ı ilk yarıda da olduğu gibi durdurmakta zorlanan Galatasaray’da bu sebeple Ege Arar son çeyrek yarılanmadan 4. faulunu yaptı ve bundan hemen sonraki hücum bir faul daha yaparak oyundan çıkan 2. Oyuncu oldu. Bitime 03:42 dakika kala etkili Galatasaray Odeabank hücumlarını savunmakta zorlanan Darüşşafaka 61-65 geriye düştü ve Blatt molası hemen geldi. Moladan döndüğünde alan savunması ile karşılaşan Daçka, Scottie Wilbekin’in bire bir oynama kabiliyeti sayesinde bu savunmayı kolay çözdü ve maçta tekrar eşitliği yakalamış oldu. Hemen akabinde Summers’da 5.faulunu yaparken maçta sayı farkı hiçbir zaman herhangi bir takım lehine açılmadı. Bitime 15.6 saniye Okben’in asisti ile Küba’lı oyuncu Sant-Roos hızlı hücumda smacı rakip çembere vurdu ve Galatasaray molasına Daçka 68-67 önde gitti. Son topu Emir Preldzic ile kullanamayan sarı kırmızılılar maçı da JJ Johnson’ın faül atışı sonucunda Darüşşafaka’ya 69-67 kaybetti




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250