Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Cömert Küce: Süper Lig’e çıkmak için kurulmuş bir kadroyuz

Afyon Belediyespor Genel Menajeri Cömert Küce, kadrolarını Süper Lig’ e ulaşmak için kurduklarını dile getirdi.

Cömert Küce: Süper Lig’e çıkmak için kurulmuş bir kadroyuz

-Basketbol oyuncusu olduğunuz yıllarda aklınızda yöneticilik var mıydı? Takım menajeri olmaya karar verişiniz nasıl oldu?

Cömert Küce: Ben basketbolu çok erken bir zamanda, 26 yaşında bıraktım. O dönemde ticarete atılmak istiyordum. Gerçi kısa zaman içinde pişman oldum. Tekrar basketbolun içinde olmak istemeye başladım. Tam o sırada Sadri Şener’den Trabzonspor için menajerlik teklifi aldım ve çok mutlu oldum. Yapabilir miyim acaba diye de düşünmedim değil, çünkü aklımda net olarak o pozisyon yoktu. İyi ki de böyle olmuş.

-Sahada olmak ile sahanın kenarında olmak oldukça farklı. Size nasıl yansıdı bu durumun zorlukları?

Cömert Küce: Kesinlikle çok farklı. Neticede basketbol oyuncusu sahaya gelip işini yapıyor, performansından başka bir şey düşünmüyor. Saha kenarında ise herkesle, her şeyle alakadar olup birçok sıkıntı ile boğuşmak durumundasınız ve bu azami dikkat gerektiriyor. Ciddi bir sorumluluktan bahsediyoruz…

-Başantrenör Can Sevim ile çalışıyorsunuz ve bu sene yeni bir kadro kurdunuz. Ekibinizi şekillendirme süreciniz nasıl şekillendi?

Cömert Küce: Can Sevim ile Trabzonspor’da yardımcı antrenör olduğu zamanda da beraberdik. Ben o dönemden beri kendisi ile çalışma niyetindeydim. Sezon öncesinde teklifimizi götürdük, o da kabul etti. Can’a çok inanıyorum, antrenörlüğünü çok beğeniyorum. Onun kafasına şekillenmiş bir oyun planı vardı ve bu plana uygun, en düzgün karakterli oyuncuları seçmeye çalıştık. Çok da memnunuz seçtiğimiz isimlerden…

-Eski bir basketbolcu olmanız, oyunculara bakış açınızı nasıl etkiliyor? Onlara kendi sporculuğunuzu düşünerek mi yaklaşıyorsunuz yoksa tamamen sıyrıldınız mı o kimliğinizden?

Cömert Küce: Ben kendi sporculuğumu temel alarak düşünürsem çok mantıklı bir iş yapmış olmam çünkü çok iyi bir sporcu değildim. Burada seçtiğimiz oyuncuların takımımızın kimliğini yansıtması gerekiyor. Bu nedenle iyi sporcu olmalarının yanında en az sorunu çıkartacak, takım ruhunu ön planda tutacak iyi karakterli oyuncular ile yola çıkmaya çalıştık.

-Peki, seçtiğiniz bu isimlerle oluşturduğunuz kadro nasıl bir basketbol oynuyor ve oynayacak?

Cömert Küce: Biz tamamen savunmayı düşünüyoruz. Can Sevim ile ortak noktamız da bu. Seçtiğimiz oyuncular da önceliklerini agresif müdafaa olarak belirlediler. Hiçbir rakibimizin 70 sayıyı geçmesini istemiyoruz.

-Türkiye Basketbol Ligi’ndeki oyuncu kalitesi üst düzeyde. Siz neler söylersiniz bu konuda?

Cömert Küce: Süper Lig oyuncuları oynuyor Türkiye Basketbol Ligi’nde, bu aşikâr. Bu oyuncular yabancı sayısı ile alakalı olarak Süper Lig’de süre bulamıyorlar. TBL’yi onlar için cazip kılan burada istedikleri süreleri ve sorumlulukları alabiliyor olmaları. Yabancı oyuncular da özenle seçiliyor malum, bu da kaliteyi iyice yukarı taşıyor.

-Siz nasıl seçtiniz yabancı oyuncularınızı?

Cömert Küce: Jamelle Hagins, geçen sene İtalya’da takımı ile şampiyon olmuştu. Ona teklif yaparken “gelir mi acaba” diye düşündük. Bir ay uğraştık. Haklı olarak kendisine gelecek tüm teklifleri almak ve değerlendirmek istedi. Can Sevim ile kendisini telefonda ikna etmek için çabaladık. Geldikten sonra da halinden oldukça memnun kaldı. Marco Knight gündeme gelince de benzer bir problem yaşadık. Onu da telefonda ikna ettik. İnşallah seçtiğimiz bu oyunculardan mahcup olmayacağız.

-Bu sezon Afyon Belediyespor için koyduğunuz hedefi sizden duyabilir miyiz?

Cömert Küce: Hedefimiz Süper Lig. 1 Mayıs 2018’te bunu başaramamış olursak play off maçları sonucunda başarmış olacağız inşallah. Süper Lig’e çıkmak için kurulmuş bir kadroya ve tek bir amaca sahibiz.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250