Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Çıvgın: Özellikle play-off potası zor olacak

Pınar Karşıyaka'da başantrenör Özhan Çıvgın açıklamalarda bulundu.

Çıvgın: Özellikle play-off potası zor olacak

Çıvgın AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezonda Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin kadro yapısıyla diğer takımlardan ayrıldığını söyledi.

Ligin kolay geçmeyeceğini belirten Çıvgın, şöyle konuştu: "Basketbolda özellikle play-off potası zor olacak çünkü birbirine yakın ve denk takımlar var. Eskişehir'in ve Trabzonspor'un çekilmesi ligin kalitesine yara verdi. Yabancı sayısı 6'dan 5'e düşürüldü. Türk oyunculara daha fazla şans gelecektir. Turnuvalardaki maç skorlarına bakarsanız sürpriz galibiyet ve mağlubiyetler oldu. Takımlar hazır değil. İnişli çıkışlı bir lig olur diye düşünüyorum. Anadolu Efes ve Fenerbahçe dışında kadroları koyduğunuz zaman ağır bir kadro yok. Kim o hafta daha hazırsa hedefe ulaşacaktır."

Kadrolarına kattıkları Sek Henry'nin Çin Ligi'ndeki mücadelesinin geç sona erdiğini, bu nedenle takıma henüz dahil olmadığını bildiren Çıvgın, bu oyuncunun adaptasyonun da bir süre alacağını vurguladı.

Çıvgın, takım olarak eksiklerinin olduğunu ancak bunu zamanla kapatacaklarına işaret etti. Mücadeleci, yüksek tempolu ve keyifli basketbol oynayan bir Pınar Karşıyaka oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Çıvgın, "Bu yolda eksiklerimiz var ama oyuncular çok özverili çalışıyor. İstediğimiz seviyeye en kısa sürede geleceğiz. İlk haftadaki rakibimiz TOFAŞ, geçen seneyi iyi bitirdi, final oynadılar. İyi maç olacağını düşünüyorum. İçerde kazanarak lige başlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250