Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Cenk Şekeroğlu: Kendimi bu lige ait hissediyorum

Akhisar Belediyespor çatısı altında dördüncü sezonunu geçiren Cenk Şekeroğlu, tbf.org.tr için kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Cenk Şekeroğlu: Kendimi bu lige ait hissediyorum

-Takımın ile beraber dört sezonu geride bıraktın. Öncelikle bu yıl ne gibi değişiklikler olduğunu ve ekip olarak yeni sezon için nasıl bir hazırlık süreci geçirdiğinizi öğrenebilir miyiz?

Cenk Şekeroğlu: Senin de söylediğin gibi, Akhisar Belediyespor’daki mesaimin dördüncü senesine girmiş bulunuyorum. Bence bu kulüp TBL’nin en önemli organizasyonlarından biri ve sıralamalardan da anlaşılacağı üzere her sene de iddialı ilerliyor. Bana kalırsa geçen sezon maçlar esnasında, takım olarak enerjimizi ve potansiyelimizi sahaya istediğimiz kadar yansıtamadık. Bizimle denk ekiplere mağlup olup, bizden kâğıt üzerinde daha kuvvetli görünen takımlar karşısında galibiyetler aldık. Ancak bu sene, geçen seneye kıyasla takımda önemli gelişmeler var; aramıza yeni katılan oyuncularımız ile beraber gelişen oyun stilimiz gibi. Üzerimizdeki değişiklikler Çanakkale kampındaki çalışmalarımız esnasında ve sonrasında yapılan hazırlık maçlarında netleşmeye başladı. Takım olarak ilk hedefimiz; Yalova Group Belediye ile yapacağımız sezonun ilk maçından galibiyet çıkararak lige güzel bir şekilde başlamak.

-Takım toplanalı henüz kısa bir süre oldu ancak yabancı oyuncularınızın değişmiş olması sence takım performansına nasıl etki eder?

Cenk Şekeroğlu: Benim şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla yabancı oyuncularımız ekibimize sezon boyunca ciddi katkı sağlayacak. Çünkü iki Amerikalı oyuncumuz da, ligi tanıyan, yüksek ortalamalarla oynayan ve ciddi kariyere sahip, kaliteli oyuncular. Takım olarak onlarla birlikte güzel bir uyum içerisinde mücadelemizi sergileyeceğimiz kanaatindeyim.

-Akhisar Belediyespor’un basketbolunda her sene keskin değişikler gerçekleşiyor mu yoksa bu takımın kadro değişse de oynadığı belli bir basketbol, belli bir düzeni var mıdır?

Cenk Şekeroğlu: Bence Akhisar Belediyespor’un belli bir basketbolu var. Kulübümüz sezon başında takımı kurarken aldığı oyunculara ve organizasyon kalitesine oldukça önem veren bir oluşum. Takım için kritik kararlar almadan önce takımın iskeletini oluşturan yapıyı korumayı öncelik olarak belleyip, ona göre değişikler gerçekleştiren bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Akhisar Belediyespor her sene koyduğu hedefi daha üst seviyeye taşıyor. Kulübümüzün ilerleyen yıllarda çok daha iddialı bir hale geleceğine inanıyorum.

-TBL, Süper Lig’den gelen oyunculara belli noktalarda zorlayıcı geliyor. Sen kendini bu ligin dinamiklerine hâkim ve bu ligde rahat hissediyor musun?

Cenk Şekeroğlu: On senedir TBL’de oynuyorum ve artık kendimi bu lige ait hissediyorum. Türkiye Basketbol Ligi, Süper Lig’e kıyasla daha sert bir oyunun olduğu ve pozisyonlarda temasın çok olduğu bir lig. Bu sebeple de Süper Lig’den buraya gelen oyuncuların zorlanması oldukça doğal. Benim de dâhil olduğum TBL’de ki bir grup oyuncunun, uzun süredir burada olmamızdan dolayı bu ligin özelliklerine daha hâkim ve rahat olduğumuzu düşünüyorum.

-TBL’de yetişmiş bir oyuncu olarak, bu ligin bir genç oyuncunun gelişimi için elverişli olduğunu düşünüyor musun?  

Cenk Şekeroğlu: TBL 10 sene içerisinde büyük bir değişim gösterdi. Benim bu lige ilk katıldığım zamanlar, kadrolarda bir tane yabancı oyuncu vardı mesela. Fakat şu an yabancı oyuncu sayısı ikiye çıktı ve Türk oyuncuların kalitesi de çok yükseldi. Özellikle son yıllarda tanınmış ve kaliteli isimler ligimize gelmeye başladı. Bu şekilde hem TBL hem de buranın oyuncuları büyük bir gelişim gösterdi. Genç oyunculara gelince, ben onların bu ligde kendilerini şu etapta fazla gösterebileceklerini sanmıyorum. Benim düşüncem; genç oyuncuların önce alt liglerde deneyim kazanarak ve kuvvetli bir alt yapıya sahip olarak bu lige katılması yönünde. Neticede TBL artık Süper Lig kalitesinde bir lig. Bu şekilde bir gidişat genç oyuncunun kariyeri ve TBL’de ilerleyebilmesi için daha uygun olur.

-Son olarak bu sene adına henüz lig sezonu başlamadan takım olarak aklınızda neler olduğunu da duymak isterim… 

Cenk Şekeroğlu: Biz ilk olarak alabileceğimiz kadar galibiyet alıp ligi play off sıralaması içinde bitirmeye çalışacağız. Asıl hedefimiz sezonu yüksek sıralarda bitirebilmek olsa da tabii ki bunu oyun ritmimiz ve istikrarımız gösterecek. Ben bu ligde takımımızın geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250