Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Cem Akdağ: Kolejliler dedirten eski günlere dönmek istiyoruz

Halk Enerji TED Ankara Kolejliler baş antrenörü Cem Akdağ lig öncesi takım ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Cem Akdağ: Kolejliler dedirten eski günlere dönmek istiyoruz

Yeni sezon nasıl bir takım izleyeceğiz?

Teknik koordinatör Selam Gökçe'nin en bastan beri genç oyuncuları yetiştirmek, gençlerden potansiyel oluşturmak için çok ciddi bir çabası vardı. Bu çerçevede takımımızdaki oluşumu da bu şekilde oluşturduk. Tabi bu arada bir şekilde lige de tutunarak, ortalarda yer alarak bu takımın devamlılığını sağlamalıyız.Genç oyuncuların da burada katkılarını sağlayarak geleceğin Kolej takımını oluşturmak istemekteyiz.
Orta sıraların takımıyız.Durumu kurtarmak için daha tecrübeli oyuncuları dahil etmek gibi bir şey kesinlikle düşünmüyorum.Bu uzun vadeli ve kendine has sistemi olan bir organizasyon. Özellikle 2001 doğumlu Emir Büyükhanlı ve Ömer  Yasir Küçük'ün sakatlıklarının iyileşerek takıma dahil olmalarını dört gözle bekliyorum. Bu oyuncularında katılımıyla geleceğin Koleji için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.
Yeni bir sistem uyguluyoruz ve aslında hem gençler hem de tecrübeli oyuncular bu sisteme yabancı çünkü alışılagelmiş bir oyun yerine çok agresif ve çok koşan bir basketbol oynamaya çalışıyoruz. Alışılması çok kolay olan bir tarz değil ama şu ana kadar olan gidişattan son derece memnunum. Tecrübeli oyuncularımız yıllardan beri oynadıkları basketbolu oynamadıkları  için sorun yaşıyor olsalar da alışmaya başladılar.Gençlerimiz ise heyecanlılar. Her geçen gün ivme yükselecek  ve yeni oyuncular devreye girecek gibi gözüküyor.Uzun vadede baktığımızda eğer bunu devam ettirebilirsek ki hedefimiz bu, TED kendine has basketbol oynayan özel bir takım olacaktır.Ligde derece almak veya üst lige çıkmaktan daha önemlisi oyuncularımız için "Kolejli mi?" dedirtebilmek.Bu hedef bende hem heyecan yaratıyor hem de ümit vaat ediyor.

 Takımın kimyası hakkında ne söylersiniz?

Takımın son durumuyla ilgili biraz önce söylemiş olduğum gibi son derece  yeni bir takımız.Yeni bir sistem yeni bir kimya oluşturmaya çalışıyoruz.İşimiz çok zor çünkü karşımızda ciddi bütçelerle kurulmuş takımlar var.Ayrıca bu ligi çok iyi tanıyan antrenörlerin oluşturduğu, süper ligde bile olmayan  sertlikte oynayan takımlar var. Genç bir organizasyonla böyle bir işin içinde yer almak başta kapasitemiz sınırlı gibi gözükse de istediğimizi yapabilmeyi hedefliyoruz.

24 Eylül'de Federasyon Kupasına katılacağız. Kupayla ilgili hedefleriniz nedir?

Birkaç gün içinde Federasyon Kupası'na katılacağız. Çok iddialı olduğumuzu söyleyemem çünkü her gün üzerine ekleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz . Yine de tüm gayretimizle rakipleri yenmek için elimizden geleni yapacağız. Yine altını çizmek istiyorum ki takımız genç ve tecrübemiz sınırlı. Ayrıca beş maç üst üste oynayacağız ve sezon öncesi sakatlıklarla karşılaşmamak için maçları antrenman maçı gibi düşünüyoruz.

Gençler ligi hakkında görüşlerinizi alabilir miyiz?

Gençler ligi çok güzel bir organizasyon. Biz de bu organizasyona wild-card'la katıldığımızdan dolayı altyapıya ne kadar önem verdiğimiz belli oluyor.  Bu ligde bizim takımımızda yer alan birkaç oyuncu da oynayacak. Selam Gökçe'nin uzun zamandır altyapıyla ilgili ciddi çabaları oldu. Başta Emrah Benli olmak üzere altyapı antrenörlerimizin büyük gayretleriyle bu oluşum oldu.Bir altyapı Kulübü olduğumuzu hem A takımımız hem de genç takımımızla herkese gösterip bundan sonra Kolejliler dedirten eski günlere dönmek istiyoruz.

Taraftarlara ne söylemek istersiniz?

Tüm Kolejliler'in desteğini istiyoruz.Onları mutlu edecek bir basketbol oynayacağımızı düşünüyorum.Şu ana kadar oynadığımız tüm maçlarda olduğu gibi son saniyeye kadar hep koşan , agresif savunma yapan, seyir zevki veren bir takım olma yolundayız.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250