Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

25-04-2018 NBA

Cedi Osman: Play-Offlar'da olmak benim için çok önemli bir tecrübe

NBA’de Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, NBA Play-off deneyimleri ile ilgili soruları cevapladı.

Cedi Osman: Play-Offlar'da olmak benim için çok önemli bir tecrübe

İlk defa NBA play-offlarında Cavaliers için oynuyorsun. NBA de play-offlarda olmak nasıl bir duygu?

Bir çaylak olarak, playofflarda olmak ve özellikle şampiyon bir takımda forma giymek benim için çok önemli bir tecrübe. Indiana'ya karşı zorlu bir mücadele içerisindeyiz ama burada olmak benim için gerçekten çok iyi bir deneyim.

 

Play-offlardaki oyunun sertliği ile normal sezona göre farklılıklar var mı? İnsanlar her zaman play-offlardaki oyunların normal sezondan çok farklı olduğunu söylüyorlar.

Evet, burada oyunun zor ve sert olduğunu gördüm. Hakemler oyunun böyle oynanmasına izin veriyorlar. Ama dürüst olmak gerekirse, Euroleague'de oynarken de bu kadar sert bir oyun vardı ve orada da çok fazla faul yapılıyordu. O yüzden buna aşinayım diyebilirim.
 

Philadelphia Sixers forması giyen diğer Türk oyuncular Ersan İlyasova ve Furkan Korkmaz ile play-offlarda karşılaşmak senin için özel olur muydu?

Ersan ile birkaç kez normal sezonda karşı karşıya oynadım. Birbirimizi savunuyorduk. Başka bir Türk oyuncuya, milli takımda birlikte oynadığınız birine karşı oynamak gerçekten çok güzel bir duygu. Ayrıca sezon boyunca Furkan'a karşı oynadım ve birbirimizi savunduk. Onlarla karşılıklı oynamak her zaman çok keyifli.
 

NBA'de oynamak isteyen genç Türk oyunculara ilham kaynağı olduğunuzu hissediyor musunuz?

Evet kesinlikle! Özellikle ben ve Furkan için geçerli. Tabi ki Ersan için de geçerli çünkü çok uzun süredir NBA’de oynuyor ve halen çok iyi işler çıkartıyor. Umarım Furkan ve ben de burada daha iyi işler çıkarırız ve Türkiye'deki gençlerin burada oynamayı daha çok istemelerini sağlarız.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER NBA HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250