Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

24-09-2016 Federasyon Kupası

Bursaspor Durmazlar'ı Türk Telekom durdurdu

Federasyon Kupası C Grubu'nda Türk Telekom uzatmada Bursaspor Durmazlar'ı 99-96 mağlup etti.

Bursaspor Durmazlar'ı Türk Telekom durdurdu

Borovnjak’ın sayılarıyla oyuna hızlı başlayan ve ilk iki dakikayı 7-0 önde geçen Bursaspor Durmazlar, Teague ile Fatih’in sayılarına engel olamayınca, Türk Telekom 6.dakikaya girilirken 12-9’luk üstünlüğü yakaladı. Bursaspor Durmazlar mola sonrasında hücumda skor bulmasına karşın savunmada rakibini durduramadı. İlk çeyreği 27-26 önde tamamlayan Ankara temsilcisi, ikinci çeyrekte de kontrollü oyununu sürdürdü ve 18.dakikayı 46-45 üstün geçti. İlk yarı sonunda 50-49’luk üstünlüğünü koruyan Türk Telekom, 28.dakikada Cevher Özer’in üç sayılık basketiyle farkı 9 sayıya çıkarttı (65-56). Mücadelenin final periyotuna 70-62 geride giren Bursaspor Durmazlar, savunmada rakibine kolay sayı şansı vermezken, hücumda da topu iyi paylaşarak 34.dakikada 74-73’lük skorla üstünlüğü yakaladı. Son bölümleri nefes kesen mücadelede bitime 7 saniye kala Cevher Özer’in üç sayılık basketi sonrasında normal süre 85-85 eşitlikle tamamlandı. Uzatma bölümünde Onur Özkapıcı’nın üç sayılık basketiyle bitime 35 saniye kala 97-96 öne geçen Türk Telekom, maçtan da 99-96 galibiyetle ayrıldı.

Maç sonrası görüşler
Gencer Baytimur (Türk Telekom)
“Lige en hazır takımlardan birine karşı oynadık. Üst düzey takımlardan birine karşı oynadık. Biz her maç kendi açımızdan bakıyoruz ve üzerine bir şey koymaya bakıyoruz. Federasyon Kupası bize yararlı oldu. Bugün dar olan rotasyonumuz faul problemleri nedeniyle daha da daraldı. Bu maçın kazancı; kırılma anlarında bırakmamamızdı. Bu beni mutlu etti. Oyuncularımı kutluyorum. 5.günde müthiş bir oyun sergilediler.”

Canberk Cevit (Türk Telekom)
“Rakibimiz çok güzel mücadele eti. Çok sert bir karşılaşma oldu. Kazanmayı bildiğimiz için mutluyuz. Sezona daha iyi hazırlanmak istiyoruz.”

Şemsettin Baş (Bursaspor Durmazlar)
“Bu seviyelerde bu kadar basit hataları yapmamalıydık. Fark 3 sayı olmuş ve faul yapmamız gerekirken 3 sayılık basket yedik. Bu seviyede oyuncularımız bu hataları yapmamalıydı. 3.periyotta savunma yapıyoruz ama maç sonunda basit hatalar yapıyoruz. Rakibin öz güvenini arttırarak maçı kaybettik. 3 maç kazanmıştık ve şimdi maç seçtik. Bunu yapmamalıyız. Konsantre olmazsak maçı kaybederiz. Şimdi, yarın oynayacağımız maçı kazanmak zorundayız. Bu seviyede bu hataları kaldıramıyorum.”

Cem Coşkun  (Bursaspor Durmazlar)
“Zor bir grupta mücadele ediyoruz. Basit hatalar yaparak maçı kaybettik. Bir maçımız daha var. İyi mücadele edip gruptan çıkmak istiyoruz.”


Türk Telekom                                                                   Bursaspor Durmazlar


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250