Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Burak Gören: Oyuncularımızı seçerken çok doğru kararlar vermişiz

Türk Telekom’un başantrenörü Burak Gören, tbf.org.tr için takımını değerlendirirken, ligin sürekli artan kalitesine de dikkat çekti.

Burak Gören: Oyuncularımızı seçerken çok doğru kararlar vermişiz

-Bu sene Türk Telekom ile oldukça sağlam bir kadro ile yola çıktınız. Henüz sezonun başındayken, ekibiniz hakkında neler söylersiniz?

Burak Gören: Türk Telekom çatısı altında bir araya geldiğimiz bu kadro ile müthiş galibiyetler alacağımıza inanıyorum. Türkiye Basketbol Ligi; oyuncularıyla ve antrenörleriyle kalitesini sürekli arttırıyor. Bu platformda galibiyet almanın zorluğunun elbette farkındayız. Biz kalitemize ve kendimize inanan bir takımız. Sahip olduğumuz potansiyeli sıkı bir çalışma ile birleştirerek çok iyi bir ekip olma yolunda gittiğimizi düşünüyorum. Yolun henüz başında olsak da doğru istikamette ilerlediğimizi söyleyebilirim. Bu maratonda tek bir amacımız var o da Türk Telekom’un ait olduğu yere, yani Süper Lig’e ulaşması.

-Beraber çalışmaktan vazgeçemediğiniz oyuncular var. Güçlü bağlarınız olmalı bu isimlerle…

Burak Gören: Türk Telekom'un kadrosunu oluştururken tanıdığım ve oyun stilini bildiğim oyunculara yer verdim. Şimdiden bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu görebiliyorum. Ben sıkı bir çalışma ile mutlaka başarıya ulaşılacağına inanan bir antrenörüm. Yıllarca beraber olduğumuz oyuncular ile senin de söylediğin gibi aramızda artık sağlam bir bağ oluştuğunu hissediyorum. Benim tekniklerime ve çalışma sistemime çok güzel adapte oldular. Şimdi gösterdikleri performanslara bakacak olursak da, onların varlığı ile ciddi bir avantaj sahibi olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu aşamadan sonra takımımız için en doğrusu, uzun yıllar beraber devam edip, kurmak istediğimiz sistemi burada birlikte olduğumuz oyuncular ile disiplinli bir halde oturtmak olur. Bu sebeple çalışma azmine sahip, sadakatli oyuncularımız ile her maça tüm gücümüzle hazırlanacağız.

-Kurmak istediğiniz sistem rakiplerinizin oyun tarzına göre değişkenlik gösterecek mi?

Burak Gören: Biz temelde her rakibe karşı standart bir basketbol oynuyoruz. Şunu da biliyoruz ki ligimizde her maç çok çekişmeli geçecek. Federasyon Kupası müsabakaları dâhil geride kalan resmi maçlarda da bunu gördük. Hedeflediğimiz noktaya doğru ilerlerken zorlu basamaklar tırmanmamız gerektiğinin farkındayız. Bu yolda aldığımız her galibiyet de bizi besliyor.

-Peki, Türk Telekom için sizin idealinizdeki yapı nasıldır?

Burak Gören: Biz isimlerden çok takım ruhuna inanan bir ekibiz. Takımımızda kendini kanıtlamış, çok başarılı oyuncular var; Kaya Peker, Ender Arslan, Serhat Çetin, Can Akın gibi… Şunu da belirtmek isterim ki teknik ekibimizde, yönetimimizde ve oyuncularımızda hedefe ulaşmamız için gerekli olan özveri fazlasıyla mevcut. Oyuncularımız neden Türk Telekom’da olduklarının farkındalar ve mücadeleci bir takım haline gelmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Tempolu ve yardımlaşarak oynayan bir takım olacağız. Umuyorum ki çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığını da fazlasıyla alacağız.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250