Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

BSL'de finalin adı Fenerbahçe Doğuş-Tofaş

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 2017-2018 sezonunun şampiyonunu belirleyecek olan BSL Final Serisi, 5 Haziran Salı günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak ilk maçla başlayacak.

BSL'de finalin adı Fenerbahçe Doğuş-Tofaş

Play-Off maratonunda çeyrek final ve yarı final engellerini aşarak şampiyonluk mücadelesi vermeye hak kazanan Fenerbahçe Doğuş ve TOFAŞ'ın karşılaşacağı seride dört galibiyete ulaşan ekip, BSL'nin 52. şampiyonu olarak adını tarihe altın harflerle yazdıracak.  

Ligde son iki sezonu şampiyon unvanıyla tamamlayan, son dört sezonda üç, toplamda da sekiz şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe Doğuş, normal sezonu 1. sırada tamamladığı için seride saha avantajını elinde bulunduruyor. Baş Antrenör Zeljko Obradovic yönetiminde normal sezonu 30 haftada 27 galibiyet ve 57 puan ile zirvede tamamlayan Sarı-Lacivertliler, finale giden yolda önce çeyrek finalde Sakarya Büyükşehir Basketbol'u 2-0'lık seri skoruyla saf dışı bırakırken, yarı finalde de Banvit'i 3-0 yenerek başarılı grafiğini Play-Off'ta da sürdürdü.

BSL tarihinde iki şampiyonluğu bulunan ve son olarak 1999-2000 sezonunda final oynama başarısı gösteren TOFAŞ ise normal sezonu 24 galibiyet ve 54 puanla ikinci sırada tamamlarken, Play-Off çeyrek finalinde Eskişehir Basket'i 2-0'la mağlup edip, yarı finalde de Anadolu Efes'i 3-1'lik seri skoruyla eleyerek tam 18 yıl sonra adını finale yazdırmayı başardı.

İki takımın sezonun 11. haftasındaki ilk karşılaşmasını Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda 88-71'lik skorla kazanmış, İstanbul'da oynanan 26. hafta mücadelesinden de yine Sarı-Lacivertli ekip 98-78'lik skorla galip ayrılmıştı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi maç programı ise şöyle: BSLFinals




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250