Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Bornova Becker Spor sahasında ilk kez mağlup

Bornova Becker Spor ile İzmir Down Basket takımları arasında gerçekleşen “Kardeşlik Kupası” maçını İzmir Down Basket Takımı kazandı. Maçın ilk dakikalarından itibaren başarılı bir mücadele sergileyen İzmir Down Basket, maçın sonunda Kardeşlik Kupası’nı kaldıran taraf oldu. Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde haftalardır liderliği kaptırmayan Bornova Becker Spor, böylelikle kendi sahasında ilk kez bir maç kaybetti.

Bornova Becker Spor sahasında ilk kez mağlup

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’ nden önce anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapan Bornova Atatürk Spor Kompleksi, Kardeşlik Kupası maçında zorlu bir mücadeleye tanık oldu. Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla, Bornova Becker Spor tarafından gerçekleştirilen organizasyonda İzmir Down Sendromu Derneği’nin basket takımı İzmir Down Basket, Bornova Becker Spor’ u 42-8’lik skorla kendi sahasında yenen ilk takım olarak tarihe geçti.

Maç sonunda gerçekleşen törende, İzmir Down Basket takımı kupayı Bornova Becker Spor Kulübü Başkanı Volkan Kebir’in elinden alırken, oyunculara madalyalarını Bornova Becker Spor Sosyal Projeler Koordinatörü Burcu Kebir, Bornova Belediye Başkan Vekili Mustafa Akkaya ve Başkan Yardımcısı Belgüzar Başer Köpüklü takdim etti.

 “YETER Kİ FIRSAT VERİLSİN”

Kardeşlik Kupası organizasyonunun, bugüne kadar yapılan etkinliklerden çok farklı bir anlam içerdiğini belirten İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Serdal Rodoplu, “Çocuklarımız bugünkü maçta, tüm farkların ortadan kalktığı, rakip olarak görüldükleri ve kendilerine mücadele şansı tanınan bir etkinliğin içinde oldular. Bu onlar için inanılmaz bir mutluluk. Hep söylüyoruz, bizim çocuklarımız hasta değil, farklı. Normal hayatlarına devam edebilecek herhangi bir eksikleri yok. Fırsat verildiğinde, destek olunduğunda öyle güzel başarılara imza atıyorlar ki, bu onların kendine olan güvenlerini de arttırıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da sporun birleştirici gücüne değinerek, spor altyapısında Türkiye’ye örnek olduklarına dikkat çekti. Bornova Stadı’nın yanı sıra Atatürk Spor Salonu’nda ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Başkan Atila, şu değerlendirmeyi yaptı:

“BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

“Down sendromlu kardeşlerimizin de bizim için çok özel bir yeri var. Büyük Park içindeki Down Kafemiz çok güzel ilgi görüyor. Burada kardeşlerimiz hem sosyalleşiyor hem de iş hayatına atılıyor. Biz hep birlikte büyük bir aileyiz. Mutlulukları da kederleri de paylaşarak yaşıyoruz. Bu güzel organizasyonun da Atatürk Spor Salonu’muzda yapılması bizim için büyük bir mutluluk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

YENİ PROJE MÜJDESİ

Bornova Becker Spor Sosyal Projeler Koordinatörü Burcu Kebir ise, İzmir Down Sendromu Derneği ile gelecekte birçok organizasyona imza atacaklarının müjdesini verdi. Kebir; 21 Mart öncesinde çocukları hayatın içine katacak, sporun tüm farkları ortadan kaldıran atmosferini yaşatacak bir organizasyon düzenleme kararı aldıklarını belirterek, “Onların mücadele azmini, tutkusunu, gözlerine yansıyan mutluluğu görmek tarif edilemez bir duygu. Maddi katkıların yanında onların sevinçlerini ortaya çıkaracak, kendilerini ifade etmelerine şans tanıyacak bu tür etkinliklerin sayıca arttırılmasının çocuklarımızın gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Biz, gelecek yıl İzmir Down Sendromu Derneği ile birçok yeni proje hayata geçirme kararı aldık. Bornova Becker Spor’un artık yeni kardeşleri var” dedi.  




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250