Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Bıyıktay: Ligin oynanabileceğini düşünmüyorum

Beşiktaş Sompo Sigorta'nın başantrenörü Burak Bıyıktay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı ertelenen ligin bu sezon için oynanmasının kolay olmadığını söyledi.

Bıyıktay: Ligin oynanabileceğini düşünmüyorum

Burak Bıyıktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Basketbol Federasyonunun vereceği kararı beklediklerini belirterek, "Pandemi durumunun ne olacağını kimse bilmiyor. Ülkemizde daha kontrol altında gözüküyor. Aşağı doğru dönüş yapması lazım. Ben ligin oynanabileceğini düşünmüyorum." dedi.


Erteleme kararıyla birlikte takımlarda ayrılıkların olduğuna dikkati çeken Bıyıktay, "Ülkesine gitmiş oyuncuyu geri getiremezsiniz. Bazı takımlar oyuncularla anlaşarak kontratlarını feshetti, bunların gelmesi mümkün değil. Gönlüm oynanmasından yana ama çok kolay değil. Oyuncuları bir araya getirmek zor. Sağlık boyutunun güvenli hale gelmesi lazım." diye konuştu.


Bıyıktay, oyuncu kontratı ve televizyon gelirinden dolayı ligin oynanmamasının da ayrı bir kaos oluşturabileceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Lig ya bu şekilde tescil edilmeli ya da oynanmamış kabul edilmeli. Kolay bir şey değil. Her yerde olduğu gibi pasta küçülecek. Tabiri caizse kartlar yeniden dağıtılacak. Federasyonun vereceği kararı görmek lazım. Lig başlayacaksa mutlaka ön hazırlık dönemi verilecektir, ona göre de takımı hazırlayacağız."


Kovid-19 salgını öncesinde ve sırasında oyuncuların durumunu anlatan Bıyıktay, "Salgın başladığında oyuncular çok tedirgin oldu. Hastalıktan korktular. Bilinmeyeni çok fazlaydı. Bizden önce duran ligler vardı. Çin'in durumunu herkes takip ediyordu. Ciddi tedirginlik yarattı. Son maçı neredeyse birbirimize değmeyelim şeklinde oynadık. Basketbol dışında konuları konuşarak maça çıktık. Sonra ligler ertelendi, olması gereken oldu." ifadelerini kullandı. Burak Bıyıktay, sezon içinde bazı yabancı oyuncularla yolları ayırdıklarını hatırlatarak, "Bu dönemde yerli yabancı farklılığı olmuyor, insan insandır. Yönetilecek bir durum değil, ucunda can var. Her şey bir tarafa kalıyor, ne basketbol ne profesyonellik ne para..." değerlendirmesinde bulundu.

 

Salgının Türkiye'de görülmesiyle takımdaki yabancı oyunculardan Toddrick Gotcher'ın ülkesine döndüğünü kaydeden Bıyıktay, şunları söyledi: "Gotcher izin aldı ve ayrıldı. Ona 'kal' diyemeyiz. 'Biraz daha federasyonun kararını bekle' dedik o da bekledi. Sonrasında gitti ve o akşam da federasyon kararı açıkladı. Uçuşlar da durdu, sınırlar kapatılıyordu. Diğer yabancı oyuncu Nemanja Djurisic'in eşi Türk, o burada. Kondisyonerimiz yabancıydı o da gitti. Almanya kökenli İsmet Akpınar da burada, gidemedi. Almanya da sınırı kapatmıştı, gitse bile 14 gün karantinada kalacaktı. Kalmayı tercih etti."


Erteleme sürecinde oyunculara antrenman için bir program verip vermedikleri sorusunu yanıtlayan Bıyıktay, "Bir program veremiyoruz, oyuncuların ev olanaklarını bilemiyoruz. Kendi imkanları ölçüsünde önerilerde bulunuyoruz. Tamamen fiziksel program veriyoruz. Bu sadece vücudu formda tutar. Herkesin evinde ağırlık çalışabileceği, koşu yapabileceği olanak yok. Bazılarına salonu açtık. Tek başlarına gelip ağırlık ve şut çalışabilecekleri olanakları sunduk. Bir süre sonra onu da durdurmak zorunda kaldık. Spor salonları da kapandı. Bu dönemi böyle geçeceğiz." diye konuştu.


Gelecek sezonun planlaması için de çalıştıklarını anlatan Bıyıktay, "Sompo Sigorta ile sponsorluk anlaşmamız var. Kendilerinden çok memnunuz. Beşiktaş markası ile özdeşleşen yapısı oldu, tekrar görüşmek istiyoruz. Bazı plan ve projelerimiz var. Daha uzun vadeli birliktelik elde etmeye çalışacağız. Umarım devam eder." şeklinde görüş belirtti.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250