Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Beyaz Gölge TB2L Turnuvası'nda 2. Karesi Spor

Beyaz Gölge TB2L Turnuvası'nın kapanış maçında TOFAŞ Gelişim'i 79-75 mağlup eden Karesi Spor, turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

Beyaz Gölge TB2L Turnuvası'nda 2. Karesi Spor

The Green Park Kartepe Spor Köyü'nde organize edilen turnuvanın son maçı büyük çekişmeye sahne oldu. Maçın ilk çeyreğini TOFAŞ Gelişim 14-9 önde tamamladı. İkinci çeyrekte daha iyi görünen taraf Karesi Belediye oldu çeyreğin ortalarına doğru skor üstünlüğünü eline geçirdi. Skorun sık sık el değiştirdiği çeyrek sonunda devre arasına 32-30 önde giren taraf TOFAŞ Gelişim oldu. Üçüncü çeyreğin başında farkı açmaya çalışan Bursa ekibi karşısında maçtan kopmayan Karesi Belediye, skorda kalmayı başardı ve son çeyreğe de 44-42 TOFAŞ Gelişim üstünlüğüyle girildi. Son çeyrekte öne geçmeyi başaran Karesi Belediye, son bir buçuk dakikalık bölüme de 74-69 üstünlükle girdi. TOFAŞ Gelişim maçın bitimine 23 saniye kala farkı iki sayıya indirse de Karesi Belediye maçtan 79-75 galip ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla birlikte Karesi Belediye turnuvayı iki galibiyetle ikinci sırada tamamlarken, TOFAŞ Gelişim de bir galibiyetle üçüncü oldu.

Fahri Güler: "Üç gün boyunca mücadeleci yapımızı ortaya koyduk"

Karesi Belediye Koçu Fahri Güler, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Turnuvaya katılmaktaki amaç kazanmaktan ziyade bugüne kadar yaptığımız çalışmaları görmek. Oyuncuların son durumunu görmek açısından turnuvalar çok önemlidir. Takımların artı ve eksiklerini görmek için turnuvalar gerçekleştiriliyor. Bu turnuva bize önümüzdeki süreç için birçok gösterge sundu. Eksilerimizi gösterdi. İyi oynadığımızda, takım halinde oynadığımızda neler yapabileceğimizi gösterdi. Ama kopukluklar yaşayıp, oyuna konsantre olmadığımızda ve rakibimize saygı duymadığımızda başımıza nelerin gelebileceğini gördük. Artılara baktığımız zaman mücadeleci bir yapımız var. Üç gün boyunca bunu ortaya koyduk. Çok iyi bir basketbol oynadığımızı düşünmüyorum çünkü elimde daha iyi, potansiyeli yüksek oyuncular var. Potansiyelimizin çok altında oynadığımızı düşünüyorum. Sadece mücadeleler açısından verimli bir turnuva geçirdik. Turnuvanın faydasını önümüzdeki süreçte çok fazla göreceğiz. Turnuvaya geldiğimiz için mutluyum. Amacını tamamen elde etmiş bulunuyoruz."

 

Serkan Erdoğan: “Hedefimiz üç yıl içerisinde TBL’ye yükselmek olmalı”

TOFAŞ Gelişim Koçu Serkan Erdoğan ise maçın ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Son maç özelinde konuşursak biz Karesi takımına 12 gün önce kendi sahamızda 25 sayı farkla yenilmiştik. Bugünkü maçta dört sayı farkla mağlup olduk ama sonuna kadar kafa kafaya geldi maç. Ben bunu bir kazanım olarak görüyorum. İlk maçta bize çok ağır basmışlardı şimdi çocuklar da ona bir reaksiyon verdi. Bu çocukların bu tarz durumlarda reaksiyon verebildiğini gösteriyor. O benim için sevindirici çünkü birinci misyonumuz seneye A takıma üç tane oyuncu verebilmek. O yüzden üç oyuncunun her şeyden önce mental kuvvete sahip olması lazım. Bu maçta verilen reaksiyon o mental kuvvetin yavaş yavaş kazanıldığını gösteriyor. Bu de benim için açıkçası ümit verici."




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL 2.LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250