Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

BCL Ceo'su: Şampiyonlar Ligi kalıcı olacağını ve büyüyeceğini kanıtladı

BCL Dörtlü Finali 3-5 Mayıs’ta Belçika’nın Antwerp kentinde düzenlenecek. Dörtlü Final’de, ev sahibi Telenet Giants Antwerp’in yanı sıra İtalya’nın Segafredo Virtus Bologna, Almanya’nın Brose Bamberg ve İspanya’nın Iberostar Tenerife takımları şampiyonluk mücadelesi verecek.

BCL Ceo'su: Şampiyonlar Ligi kalıcı olacağını ve büyüyeceğini kanıtladı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin hızlı büyüyüşü ise devam ediyor. BCL’in bütün Avrupa ülkelerine eşit şekilde yaklaşması ve şans vermesi, takımlara verdiği para ödülü ve en önemlisi sportif başarıya verdiği değer de gelişimini hızlandıran faktörlerin önde gelenlerinden.  BCL CEO’su Patrick Comninos’a göre ise geçen üç senenin ardından BCL, kalıcı olduğunu, büyüyeceğini ve Avrupa kulüpler basketbolunun görünümünü değiştirmek için burada olduğunu kanıtladı.

BCL Her Ülkeye Eşit Şans Veriyor
BCL, başladığından bu yana, arenaları doldurmayı başardı ve başarılı oyuncuları ortaya çıkardı. Bununla birlikte, her şeyden önce, ekonomik olarak takımları aşırı ve boş yere harcama yapmaya zorlamadan, yerel liglere ve sportif kriterlere mutlak saygı ile yaklaşarak kapsayıcı bir turnuva yarattı. Kulüplere maddi katkı da sağlamak isteyen BCL, şampiyon takıma verdiği para ödülünü de 1 milyon avro olarak belirledi.
Her ülkeye eşit şans veren BCL’de elemelerin başında 25 farklı ülkeden kulüp gelirken, normal sezonda 15 farklı ülkeyi temsilen 32 kulüp yer aldı. Bu yılki çeyrek finallerde 8 farklı ülkeden 8 kulüp yer alırken, 4 ayrı ülke kulübü Dörtlü Finallere kaldı. Son üç senedeki Dörtlü Finallerde toplamda 10 farklı ülkeden kulüpler yer alırken, sadece 2 kulüp iki kere Dörtlü Finalde yer aldı. Bu yılın çeyrek finallerinde yer alan Antwerp ve Nizhny Novgorod takımları ise ilk eleme turuna katılarak sezona başladı ve bu takımlardan Antwerp, Dörtlü Finale yükselmeyi başardı. Bu, Avrupa basketbolunda sporun temel prensiplerine hizmet etmeyen modellerdeki turnuvaların aksine,  BCL’in  her ülkeyi kapsadığını, farklı şartlar altında Avrupa’da kendisine yer bulamayan ülkelere ve kulüplere (ve ayrıca şehirlere) fırsatlar sunduğunun göstergesi. BCL’in verdiği mesaj açık; basketbol sınırlı sayıda grup ve ülkeye ait değil, Avrupa kapsamlı olarak kalmalı, sadece büyük pazarları hedeflememeli ve en önemlisi yerel liglere önem vermelidir.

“Sportif Kriterlere Değer Veriyoruz”
Geçtiğimiz günlerde organizasyonun podcast yayınına katılan Basketbol Şampiyonlar Ligi CEO’su Patrick Comninos, organizasyonun hızlı büyüyüşü, gelişimi ve beklentileri ile ilgili şunları söyledi;
“BCL’de yer alan oyuncular ve kulüpler organizasyondan hep çok iyi bahsediyor ve bunları duymak bizi çok mutlu ediyor. Çok iyi bir geçmişe, tarihe ve basketbol geleneğine sahip birçok kulüp BCL’de yer aldı. Bologna ve Bamberg mesela. İkisi de Dörtlü Finale yükseldi. Aynı zamanda, uzun zaman EuroLeague’de yer alan Hapoel Jerusalem var. Bu kulüpler deneyimlerini ve yüksek düzeyde rekabetçiliği de beraberinde getiriyor ve bu da kesinlikle seviyeyi yükseltiyor.” 
“Bizler kulüpleri kendi yerel liglerinde aldıkları sonuçlara göre davet ediyoruz, bu da en iyisini almaya çalıştığımız ve sportif kriterlere değer verdiğimiz anlamına geliyor. Organizasyonun tanıtımı, kulüplerimizin ve oyuncularımızın saygınlığında da artış gözlemliyoruz. Bu artışı da en net şekilde sosyal ağlarda görüyoruz. Bütün bunlar sosyal ağlarda en önemli Avrupa basketbol ligi olmamızı sağlıyor. Facebook'ta yaklaşık 2 milyon takipçimiz var.”

“Bizden Önce, Avrupa Turnuvaları Kişilerarası İlişkilerin Egemenliğindeydi”
“Üç yılın sonuna gelirken, burada kalıcı olduğumuzu, büyüyeceğimizi ve Avrupa kulüpler basketbolunun görünümünü değiştirmek için burada olduğumuzu kanıtladık. Gelecek yıllarda büyümeye ve gelişmeye devam edeceğimizden eminiz. Hala çok genciz, üç yıl hiçbir şey değil ve bir maratondayız, bu bir sprint değil. Biz de buna göre davranıyoruz. En önemli şey değerlerimizi korumak. Bizden önce, Avrupa turnuvaları kişilerarası ilişkilerin egemenliğindeydi: seni sevdim, sen turnuvaya katılabilirsin seni sevmiyorsam, bir iki yıllığına davetli değilsin şeklindeydi.  Bu da çok keyfi bir durum. Biz eleme ve işleyiş netliği ilkeleriyle geldik. Yerel liglerdeki sportif sonuçla bizim için kilit öneme sahip. Ligler bizim hissedarlarımızdır ve görevimiz onları teşvik ederek güçlendirmektir. Bizim meritokratik bir yaklaşımımız var. Bu bizim DNA'mız. Ve gittikçe daha fazla sayıda kulüp ve lig bunu anlamaya başlıyor.”

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250