Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Banvit'te gençler sahneye çıktı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 27.haftasında Banvit evinde Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'i 97-71 mağlup etti.

Banvit'te gençler sahneye çıktı

İlk 5 dakikada Halk Enerji Ted Ankara Kolejliler Hummer ve Morrison ile skor üretirken Banvit 5. dakikayı Chappell, Orelık ve Vidmar sayılarıyla 15-9 önde geçti. Orelık‘in 3 sayılık basketi konuk ekibe mola aldırdı. Periyodun bitimine 1 dakika kala Thomas skoru 24-24 eşitledi. Hızlı ve baskılı oyununu periyodun sonuna kadar sürdüren Banvit, Morrison’un basketlerine rağmen Furkan’ın son saniye turnike basketiyle ilk periyodu 30-24 önde bitirdi. İkinci periyoda Banvit genç Erkin’in dış atışıyla başladı: 33-24 Konuk Ankara ekibi Thomas ve Hummer ile skor üretirken ilk kez oyunda uzun süre kalan genç Erkin Şenel bir kez daha dış atıştan takımını devrenin bitimine 5.08 dakika kala 40-33 öne geçirdi. Bu sırada topu yere vuran ve hakeme itiraz eden Devin Robert Thomas’a 2 kez teknik faul verilerek diskalifiye edildi. Devre hücumlarını çoğaltan Banvit’in Muric’in son saniye basketinden sonra 15 sayı farkla, 55-40 üstünlüğüyle bitti.

Üçüncü periyodun ilk dakikalarında iki ekip de hücumlardan boş döndü. Ancak Banvit Muric turnikesi, ardından Theodore dış atıştan takımını iyice rahatlatan basketi kazandırdı: 60-40 Banvit karşılaşmanın 25’inci dakikasını Orelık’in asistini değerlendiren Chappel’in 3 sayılık basketiyle 67-44 geçti. Banvit’in baskısı altında geçen üçüncü periyot Hummer’in son saniye turnike basketi ardından Banvit’in 75-52 üstünlüğüyle bitti.
Final periyoduna konuk Ankara ekibi Yesukan’ın basketiyle başladı cevabı Hasan’dan dış atış gecikmedi: 78-54 Banvit de hızlı ve hırslı oyununu karşılaşmanın sonuna kadar sürdürünce müsabaka zevkli ve heyecanlı oynanmaya başladı. Karşılaşma Şenel ve Morrison’ın karşılıklı basketlerinden sonra Banvit ‘in 97-71 galibiyetiyle sona erdi.


Banvit                                                                      Halk Enerji TED Kolejliler




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250