Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Banvit eski antrenörleriyle bir arada...

Yeni sezon hazırlıklarına Antalya’da Gloria Sports Arena’da devam eden Banvit, öte yandan da Turuncu – Yeşilli kulübün tarihine adını altın harflerle yazdırmış ve Avrupa basketbolunda da Banvit’in söz sahibi olmasında pay sahibi olan antrenörlerle bir araya geldi.

Banvit eski antrenörleriyle bir arada...
Başarılı çalıştırıcılar Orhun Ene, Yalçın Küçüközkan, Dimitris Itoudis, Andreas Pistiolis, Sasa Filipovski ve Boban Mitev Antalya’da Banvit BK Başkanı Özkan Kılıç, Sportif Direktör Turgay Çataloluk ve Genel Menajer Turgay Zeytingöz ile bir araya gelerek eski günleri yad ettiler. 
 
Banvit Basketbol Kulübü 2000’li yıllarla beraber profesyonel anlamda parkelerde var olmaya başlarken, kısa sürede ülke ve Avrupa basketbolu için çok sayıda oyuncunun yanında yetenekli antrenörlerin de kendilerini yetiştirmesine vesile oldu. Gloria Cup Turnuvası için takımlarının başında Antalya’da bulunan Banvit Basketbol Kulübü’nün başarısında ter dökmüş Orhun Ene, Yalçın Küçüközkan, Dimitris Itoudis, Andreas Pistiolis, Sasa Filipovski ve Boban Mitev Antalya’da Banvit BK Başkanı Özkan Kılıç, Sportif Direktör Turgay Çataloluk ve Genel Menajer Turgay Zeytingöz ile bir araya gelerek eski günleri yad ederek burada bol bol sohbet etme şansı buldular. Banvit organizasyonunun ve Bandırma şehrinin kendileri için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta dile getiren başarılı çalıştırıcılar, sonsuza kadar Banvit ailesinin birer parçası ve gittikleri yerlerde temsilcisi olacaklarının da altını özellikle çizdiler. Yapılan sohbetlerin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla birlikte yeni sezon öncesinde başarı dileklerinde bulunuldu.
 
  Turuncu – Yeşilli kulüple çok uzun süre birlikte çalışma fırsatı bulan ve Bandırma kentine ilk kez Basketbol Süper Ligi’nde final oynama başarısı yaşatan Orhun Ene ve yardımcıları Yalçın Küçüközkan ile Sedat Özyer, bugün Tofaş’ın başarısı için hem Türkiye’de hem de Avrupa’da ter döküyor. Ene denince akla Banvit’in istikrarlı sezonları ve tabii ki Basketbol Süper Ligi’nde yakalanan final oynama başarısı geliyor.
 
Orhun Ene döneminin ardından Banvit, uzun yıllar Zeljko Obradovic’in yardımcılığını yapan Dimitris Itoudis’i takım başına getirirken, Türk basketbol severler için de bir merak konusuydu. Yunan çalıştırıcı Turuncu – Yeşilli takımla normal sezonu 28 galibiyet ve yalnızca 2 mağlubiyetle lider olarak tamamladı ve Banvit’in istikrarlı yürüyüşü devam etti. Bu başarılı sezonun ardından Avrupa’nın dev kulübü CSKA Moskova, Banvit BK’nın kapısını çalarak başarılı çalıştırıcıyı kadrosuna katmak istedi. Turuncu – Yeşillilerin Başkanı Özkan Kılıç her fırsatta dile getirdiği gibi Itoudis’i Avrupa’nın zirvesinde görmekten mutluluk duyduğunu belirtti ve Itoudis yardımcısı Andreas Pistiolis ile birlikte Euroleague şampiyonluğu yaşayacağı CSKA Moskova’nın yolunu tuttu.
 
Banvit Basketbol Kulübü son yıllarda hem Türkiye’de hem de Avrupa’da adeta adını en iyiler arasına yazdırmış durumda. Bunda şüphesiz Sloven çalıştırıcı Sasa Filipovski’nin payı çok büyük. Başarılı çalıştırıcı Türkiye’deki ilk sezonunda Turuncu – Yeşillilerin ilk Türkiye Kupası zaferinde büyük söz sahibi olurken, aynı sene Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde de final oynama başarını yakalamış ve Bandırma kentini gururlandırmıştı. Sasa Filipovski ve yardımcısı Boban Mitev, 2018-2019 sezonuyla birlikte Fransa’nın AS Monaco takımının başarısı için ter dökecek.



Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250