Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Bahçeşehir Koleji son çeyrekte sonuca gitti

FIBA Şampiyonalar Ligi 2022-23 sezonu D Grubu ilk haftasında Bahçeşehir Koleji konuk ettiği Bosna Hersek temsilcisi Igokea m:tel’i 70-67 mağlup etti.

Bahçeşehir Koleji son çeyrekte sonuca gitti

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Kartal Özmızrak, Jamar Smith, Muhammed Baygül, Vladimir Brodziansky ve Jerry Boutsiele beşiyle başladı. 

Kırmızı Ejderhalar, maçın başında Boutsiele ile etkili olsa da konuk ekip skoru dengeli dağıtarak ilk beş dakikalık bölümü 9-6 önde geçti. Çeyreğin ikinci kısmında Nakic ve Tanaskovic ile etkili olan Igokea m:tel, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 17-13 lider kapattı.

İkinci çeyreğin başında yay gerisinden bulduğu boş atışlardan faydalanamayan Bahçeşehir Koleji, ilk yarının bitimine 5 dakika 28 saniye kala skorda 30-17 geri düşünce molaya başvurdu. Moladan Yiğit ve Boutsiele’in basketleriyle dönen Kırmızı Ejderhalar, momentumu ele geçirmeye başlayınca molayı alan taraf bu kez de devrenin sonuna 2 dakika 57 saniye kala Igokea m:tel oldu. Devrenin son bölümünde iki ekip de ortaya dengeli bir oyun koydu ve soyunma odasına Bosna Hersek temsilcisinin 36-28 üstünlüğüyle gidildi. 

Bahçeşehir Koleji, ikinci yarının başında Smith’in bulduğu üç üç sayılık isabetle farkı eritip skoru 37-38’e getirince konuk takım, çeyreğin bitimine 6 dakika 22 saniye kala molaya başvurdu. Molanın ardından yeniden Stephens’la etkili olmayı başaran Igokea m:tel, periyodun son üç dakikalık bölümüne 47-39 önde girdi. Çeyreğin son kısmında Boutsiele ve Brodziansky ile skor üreten Kırmızı Ejderhalar, maçın son dörtte birlik bölümüne girilirken skoru 47-52’ye getirdi. 

İki ekip de son çeyreğin başında kolay isabetler buldu ve maçın son 6 dakikasına Bosna Hersek temsilcisinin 60-56’lık üstünlüğüyle girildi. Kırmızı Ejderhalılar, çeyreğin ortasında Yiğit ve Berkay’ın bulduğu isabetlerle skoru 60’ta eşitledi ve maçın bitimine 4 dakika 3 saniye kala Igokea m:tel molası geldi. Konuk takım, molanın ardından Ray’in üç sayılık isabeti ve Crawford’ın açık sahada bulduğu isabetle skoru 60-65’e getirince bir mola da maçın bitimine 3 dakika kala Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Maçın son bölümünde Smith ve Berkay'ın üç sayılık isabetleriyle öne geçen Kırmızı Ejderhalar, sahadan 70-67’lik skorla galip ayrıldı ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne kazanarak başladı.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, mücadelenin ardından şu açıklamalarda bulundu: ‘’Bu, bizim kulübümüz için tarihi bir galibiyet çünkü FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçımızdı. Bahane üretmeyi sevmem ama geçen hafta iki önemli oyuncumuzu; Langston Hall ve Jaka Blazic’i sakatlığa kaybettik. Bu iki isim bugün bizimle birlikte olabilseydi parkede daha rahat olurduk ama günün sonunda Igokea m:tel’den daha şanslıydık. Rakibimiz de maç boyunca çok iyi savaştı, onları eforlarından ötürü tebrik ediyorum. Çok iyi bir kimya ve disiplinleri var. Ancak bugün benim için en güzel şey, skorboard’da yazan sonuçtu. Bugün burada bizleri var güçleriyle destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.’’


HABER VİDEOSU





Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250