Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Bahçeşehir başkanından açıklama

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel açıklamada bulundu. Açıklama şöyle:

Bahçeşehir başkanından açıklama

“Öncelikle play off’lara kalan tüm takımları tebrik ederim. Çeyrek final müsabakalarında ev sahipliği ve centilmence mücadelelerinden dolayı Antalyaspor’a bir kez daha teşekkür ederim. Şimdi yarı final zamanı! Yarı finale kalan 4 takımı da tebrik eder, zorlu mücadelelerinde rakibimiz Bursaspor’a ve tüm takımlara başarılar dilerim.

Bildiğiniz üzere bu yıl kurulan takımımızın kurulduğu ilk günden bugüne bir tek hedefi vardı o da Süper Lig! Bu hedefle çıktığımız yolculuğumuzda bir çok zorlukla karşılaştık ve bu zorluklara göğüs gerdik. Şimdi hedefimize emin adımlarla yürüyoruz.

Yarı final serisinde rakibimiz olan Bursaspor ile yapacağımız mücadelelerin zorlu geçeceğini biliyoruz. Bu mücadelelerin hem Bursa’da hem de kendi evimizde centilmence, fair play sınırları çerçevesinde geçmesini diliyoruz.

Biz Bahçeşehir kurumları olarak sosyal medyayı aktif kullanan bir yapıya sahibiz. Biz tüm maçlarımızın fair play çerçevesinde, dostluk ve kardeşlikle oynanmasını istiyoruz. Çünkü unutulmamalıdır ki Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü temellerini, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri üzerine kurmuş, bu büyük aile için mücadele eden bir takımdır.

Dün sosyal medya üzerinden Koçumuz Stefanos Dedas’ın yaptığı açıklamalar, maksadını aşmış ve yanlış anlaşılmalara neden olmuştur. Koçumuz açıklamasında taraftar kitlesi çocuklardan oluşan bir takım için biraz daha dikkatli ve hassas olunması gerektiğini ifade etmeye çalışmıştır. Ancak üzülerek gördüğümüz üzere bu açıklaması yanlış anlaşılarak maksadını aşmış durumdadır.

Bu açıklamayı farklı bir noktaya çekmenin, yanlış anlaşılmaya mahal vermenin gereğinin olmadığını düşünüyorum.Bu hiç bir kulübe fayda sağlamayacaktır.

Durumu kulüp üzerinden daha da provoke etmek amaçlı girişilen müdahalelerde kulübümüzü ve bizleri oldukça üzmektedir. Maç saati 19.00 olduğu halde Bursaspor yönetiminden ek olarak talep edilen antrenman isteğini sabah 8.00‘a vererek uzlaşmacı bir çizgide hareket edilmemesinin etik bulmadığımızı üzülerek belirtmek isterim.

Sabah 8’deki antrenman için takımın malumunuz üzere 6’da uyandırılması, fair play çağrısı yapan Bursaspor için ne kadar doğru ve samimi bir yaklaşım olduğu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bursasporlu yöneticilerin bu yaklaşımın yanlış bir karar olduğunu fark etmelerini ve gözden geçirmelerini ümit ediyorum . Öte yandan bu şartlarda sabah antrenmanı yapmamız zaten mümkün gözükmemektedir. Bu şekilde uzlaşmacı ve fairplay anlayışından uzak davranışların bu olayları daha da provoke ederek gerginlik yaratığını düşünmekteyim.

Ayrıca maçtan 2 gün önce yapılması planlanan güvenlik toplantısını iptal etmeleri de fair play anlayış sınırlarına ne kadar uyduğu bizim için büyük bir soru işaretidir! Bu şekilde uzlaşmacı ve fair play anlayıştan uzak davranışların bu olayları daha da provoke ederek gerginlik yarattığını düşünmekteyim.

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak takımımın sonuna kadar arkasındayım ve onlara sonuna kadar kefilim. Koçumuz ve 13 oyuncumuz gayet centilmence sahaya çıkıp sportmence mücadelelerini verip sahadan ayrılacaklarını biliyorum. Bugüne kadar göstermiş oldukları azmi ve hırsıda sahaya yansıttıkları sürece maçı alıp döneceğimize yürekten inanıyorum.

Son olarak unutulmamalıdır ki biz bir eğitim kurumuyuz. Bahçeşehir Ailesi olarak spora adım atmamızda amacımız ufak yaştan itibaren tüm öğrencilerimize sporu sevdirme, sporla kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma, onlara barışı, rakibe saygıyı, sevgiyi, centilmenliği, takım olabilmenin getirdiği başarıları, fair play ruhunu öğretmek ve kazandırmaktır.Bu amaçla çıkılan yolda rakip takımı provoke ederek centilmenliğe sığmayan hareketlerde bulunduğumuzun iddia edilmesi asılsız ve yersizdir.

Yarı finallerde mücadele edecek olan tüm takımlara sakatlıksız, seyiri keyifli ve hak edenin kazandığı mücadeleler geçirmelerini dilerim”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250