Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

AZİZ YILDIRIM AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ...

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ve Genel Sekreter Mahmut Uslu, Beko Basketbol Ligi Play-Off final serisi 4.maçında yaşananlar ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

AZİZ YILDIRIM AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ...

Aziz Yıldırım: "18 kez küfür edildi"

Fenerbahçe Başkan Aziz Yıldırım  "Biz Türk basketbolundaki gerçekleri ortaya koymak istiyoruz. Fenerbahçe ve diğer kulüpler kendisine düşeni yapmalı. Amacımız Türk Basketbolunu ne yapması gerektiğini anlatmak. Fenerbahçe, Ülker çalışmasıyla basketbolu seven bir seyirci kitlesi oluşturdu. Türkiye’deki sorunun tek sebebi seyirci değildir. Türkiye Basketbolunun durumu hakemlerin, sporcuların, yöneticilerin ve basının durumudur. Bunu yalnızca bir yere yıkmak, Türk Basketboluna yakışmaz. 4 maçta 18 defa küfür edildi. Bu küfürlerin camiamıza ve sporcularımıza yapılması endişe verici. Hiçbir anons yapılmadı. Bizim sahamızda Engin Ataman doping yaptı tezahüratına maçın başında anons yapılarak mücadele gücümüz kısılmıştır. Bize ne yapılıyorsa diğerlerine de aynısı yapılsın" dedi.

Aziz Yıldırım: "Sorunu savcının çözmesi lazım"

Yıldırım, "12 bin kişilik salona 16 bin kişi gelmiş. Devletten bekliyoruz. Futbolda passolig ile yeni bir çığır açılmış ama siz basketbolda 16 bin kişiyi, biletli biletsiz sahaya doldurarak oyuncuları tahrik ettiriyor oradakilere küfür ettiriyorsunuz. Bunun bir karşılığı olmalı. 6222 ile bunun suç duyurusunun yapılması lazım. Kimse yapmıyorsa ben buradan suç duyurusu yapıyorum. Taraftarlarla ilgili sorunu savcının çözmezsi lazım.Biri sahanın içine girmiş seyircilere bağırıyor. Bunu çözmek savcının işidir. Devlet uygulamasını yaparsa bunun önüne geçeriz" dedi.

Aziz Yıldırım: "Obradovic tavrını Fenerbahçe’den yana koydu"

Yıldırım, "Dünyanın en önemli antrenörlerinden birini getirdik. Türk Basketboluna faydalı olsun istedik. Milli takıma istediler, biz kabul ettik. Ama biz, hem Milli Takım hem Fenerbahçe olmaz dedik. Obradovic tavrını Fenerbahçe’den yana koydu. Kendisi ’Ben Türkiye’de basketbolu ileri götürmek, çalışmak için geldim savaşmak için gelmedim. Ama savaşmam isteniyorsa, ben de savaşırım. Ama benim amacım basketbolu ülkede sevdirmek ve Avrupa’da bir yere taşımak’ diyor. Bunu iyi hazmetmek lazım" dedi.
 

Aziz Yıldırım: "Ergin Ataman oyuncularının yüzüne nasıl bakacak?"

Aziz Yıldırım, "Sayın Ergin Ataman milli takım antrenörü oldu. Artık bütün sporcuları kucaklaması lazım. Yarın onlarla çalışacak. Yarın onların yüzlerine nasıl bakacak? Nasıl çalışacaklar? Biz Fenerbahçe olarak bunları Mille Takıma göndermiyoruz dersek ne yapacak? Daha itidalli olması gereken Ergin Ataman maalesef bu maçtaki olayların bir yerinde yer almıştır" dedi.

Aziz Yıldırım: "Hakemin görevi oyuncunun ceza almasını önlemek değildir"

Aziz Yıldırım, "Türkiye’de basketbol hakemleri miadını doldurmuştur. Artık yeni genç hakemlerini girmesi lazımdır. Geçmişte rahmetli Hasan Doğan’ın futbolda yaptığı gibi bazı hakemler bu camianın dışına çekilmelidir. Bir hakemin görevi, olay esnasında rakip takım oyuncusunu kolundan çekerek onun ceza almasını önlemek değildir. Varsa bir tepkisi koysun cezasını da verirsin" dedi.

Aziz Yıldırım: "İtirazıma rağmen 2 maçta da locada ağırladık"

Başkan Yıldırım, " Fenerbahçe Ülker olarak rakibimizi 2 maçta da; benim itirazıma rağmen; Ahmet Bey ısrarla ’Onları locada ağırlayalım’ dedi ve onlara karşı en ufak bir küfür yapmadık. Tam tersi kendileri aralarında kavga ettiler. Ama bizim yöneticilerimize kadınlar maçında neler yaptıklarını biliyoruz. Sonraki maçlarda da yöneticilerimizin ne sıkıntılar çektiklerini biliyorsunuz. Biz de onların yaptığını yaparız ama bu basketbola bir şey katmaz, geriye götürür" dedi.

Aziz Yıldırım: "Basın tarafsız yorum yazmalı"

Başkan Yıldırım, "Basına çok önemli görevler düşüyor. Maçtan sonra Lig TV’de yorum yapılıyor. Lig  TV yorumcuları, yorum yaparken tarafsız olmalı. Birisinin oğlu Fenerbahçe’de birisinin oğlu Galatasaray’da çalışabilir. Bunlar yorumculuğu etkilememeli. Herkes kendi menfaatine göre yorum yapmamalı. Yenmek yenilmek önemli değil ama biz şampiyon olacağız. Buna güveniyoruz. Biz gereğini gerektiği şekilde yapacağız ve şampiyon olacağız. Engin Ataman tüm köşe yazarlarını arıyor konuşuyor ama Obradovic kimseyi aramıyor, sadece görevini yapıyor. Her tarafla oynuyorlar. Oynadıkları değerli basın da hiçbir şey yapmıyor. Basın bu maçtan sonra, ’Galatasaray yenmiştir ama şu şu olaylar da olmuştur’ demeli. Neyse, onu söylemelisiniz. Aksi halde nasıl yarın her yer karışıyorsa bu tribünler de karışır" dedi.

Aziz Yıldırım: "Bu ülkeye şike belasını sokanlar bize ’Şikeci’ diye bağıramaz"

Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe’de futbolda başka yerde küfür duyuyor musunuz? Diğer kulüplerin de bunları yapması lazım. 18 defa şahsımıza küfür etmişle. ’Şike var’ diye bağırmışlar. Ama Türkiye’ye şikeyi sokan Galatasaray kulübüdür. Geçmişte 8-0’ları 6-0’ları unutmadık. Yurtdışındakileri de Ahmet Çakar söylüyor. Beşiktaş maçıyla  ilgili yabancı oyuncusunu ayartıp gönderdiklerini sizlere yazdınız. Fenerbahçe bu şike davasından aklanacaktır. Her gün yeni bir belge çıkıyor. Bize şikeyi öğretenler, bu ülkeye şike belasını soranlar bize şikeci diye bağıramazlar.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250