Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

28-02-2020 GENEL

Ayrıcalıklı Bir Seçim: Taş Buğday Unu

Ayıklanmış olan buğdayların, taş değirmenlerde öğütülmesi ile elde edilen taş değirmen unu, marketlerde satılan rafine unlara göre daha besleyici özelliklere sahiptir.

Ayrıcalıklı Bir Seçim: Taş Buğday Unu

Ayıklanmış olan buğdayların, taş değirmenlerde öğütülmesi ile elde edilen taş değirmen unu, marketlerde satılan rafine unlara göre daha besleyici özelliklere sahiptir. Buğdaylar içerisinde, iki tane yuvarlak taş bulunan değirmene azar azar dökülür. Değirmene, altta bulunan taş sabit olurken üstteki taş dönmektedir. Böylece araya giren unlar, dönen taşların etkisiyle ezilmeye başlar. Öğütülen unun kalınlığı, dönen yuvarlak aksam sağa sola doğru döndürülerek ayarlanır. Buğdaylar, alt kısımda bulunan çuvalın içerisine dökülmektedir.

Kalsiyum Zengini Taş Buğday Unu

Bilindiği gibi, rafine unların yerine tercih edilen, taş değirmen unu kaliteli olması bakımından, insan sağlığına faydalı vitaminleri içerir. Günlük alınması gereken proteinleri de içinde barındıran taş buğday unu, sevdiklerinin sağlığına özen gösterenler tarafından tercih edilmektedir. İçerisinde bulunan yoğun lif içeriği ile tokluk hissi yaratır. Enerji veren mineralleri sayesinde, sindirimin yavaş yapılmasına imkan tanır. Böylece, vücuttaki şeker yavaş yükselerek tehlikeli boyutlara ulaşmaz. Tamamıyla doğal ve katkısız olan unların, serin bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. Raf ömrü 90 gün olan unlar, bakır ve çinko bakımından da zengin içeriklere sahiptirler. Bu unu alarak sağlıklı ekmekler yapmak için https://www.mutfakkitap.com/urun/tam-bugday-unu-1-kg sayfasından ürünleri inceleyebilirsiniz.

Tanıtım




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250