Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

15-10-2017 GENEL

Aydın Örs Spor Kompleksi açıldı

Basketbolda Türkiye’ye Avrupa Kupası kazandıran ilk teknik adam olarak adını tarihe yazdıran Aydın Örs’ün isminin verildiği spor kompleksi Beylikdüzü’nde açıldı.

Aydın Örs Spor Kompleksi açıldı

Açılışa Aydın Örs ve ailesinin yanı sıra Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve çok sayıda sporcu katıldı.

Kompleksin girişinde Örs'ü bando ekibi ve Başkan İmamoğlu karşıladı. Ardından törende Aydın Örs'ün Türk basketboluna yaptığı katkılar anlatırken Hidayet Türkoğlu, kariyerinde en büyük destekçilerinden birinin Aydın Örs, olduğunu ifade etti. Sonrasında Başkan İmamoğlu, Örs'e plaket takdiminde bulundu. Kompleksin açılış kurdelesini ise Başkan İmamoğlu, Örs ve Türkoğlu hep birlikte kesti. Spor salonunu birlikte ziyaret eden Başkan İmamoğlu, Örs ve Türkoğlu sporcularla selamlaşarak spor yaşamlarında başarılar diledi. Ardından Başkan İmamoğlu ve beraberindeki heyet basket topuyla atışlar gerçekleştirdi. Basketbol tarihinde Türkiye'ye Avrupa Kupası kazandıran ilk teknik adam olarak adını tarihe yazdıran Aydın Örs, isminin verildiği kompleksin girişinde bulunan hayatının anlatıldığı pano önünde ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek ailesiyle de mutluluğunu paylaştı.

AydinOrs Salon Acilisi_14102017_0001_01 (5)
"Hayattayken Böyle Bir Hediye Verdiler Bana Çok Mutluyum"
Spor kompleksine isminin verilmesinin kendisini ve ailesi çok gururlandırdığı ve kompleksin nice başarılı sporcular yetiştireceğine inancının tam olduğunu ifade eden Aydın Örs, "Çok duygulandım ailecek duygulandık ve onur duyduk. Böyle bir projeyi başlatan Başkan Ekrem İmamoğlu'na ekibine ve bütün emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hayattayken böyle bir hediye verdiler bana o bakımdan çok mutluyum. Tabi ki benim de geçmişte hizmetlerin hatırlanması, takdir görmesi ve bu şekilde tarihe not düşülmesi, beni çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Aydın Örs'ün kendisi için çok değerli bir isim olduğunu bulunduğu noktaya gelmesinde usta hocanın kendisine büyük katkıları olduğunu dile getiren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, "İnsan tabi ki duygulanıyor sonuçta Aydın Örs dediğin zaman basketbol olarak söylemiyoruz Türk sporunda gerçekten çok emeği olan bir insandır. Bunu bir sporcu olarak değil, onlarca, yüzlerce antrenöre, idareciye, yöneticiye de bir şekilde faydası bulunmuş bir insandan söz ediyoruz. Onun adına bu tesisin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Uzun yıllardır bu işin içerisinde olan bir insanın adının böyle güzel bir tesise verilmesi, biz eski oyuncuları olarak çok mutlu olduk gerçekten gururlandık. Başkan'a teşekkür etmek istiyoruz böyle bir değere sahip çıktıkları için ve bu güzel tesise isimlerini verdikleri için" şeklinde konuştu.

İki katlı inşa edilen binanın alt katı yurt olarak dizayn edilirken üst katında ise spor salonu yer alıyor. Toplamda bin 400 metrekareye sahip spor salonunda 4 tane soyunma odası, 1 antrenör odası, 1 toplantı ve sunum odası, 1 fitness odası ve 4 duş yeri bulunuyor. Basketbol sahası ise 600 metrekarelik bir alandan oluşuyor.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250