Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

ATAMAN: CUMA KAZANIP KUPAYI EVİMİZDE KALDIRACAĞIZ

Beko Basketbol Ligi Play-Off finalinde Fenerbahçe Ülker'i yenerek seride 2-2'lik eşitliği sağlayan Galatasaray Liv Hospital'da antrenör Ergin Ataman, Cuma günü galibiyetle dönüp kupayı evlerinde kaldıracaklarını söyledi.

ATAMAN: CUMA KAZANIP KUPAYI EVİMİZDE KALDIRACAĞIZ

Ataman "Bugün maçın birinci dakikasından sonuna kadar öndeydik, biraz birinci periyot bocaladık. Alan savunmasına boş atışlar yaptık, biraz top kaybı yaptık. Ama oyunda gerçek bir Euroleague takımı gibi topu iyi paylaşan, savunmada iyi alan kapatan ve doğru atışı bulan takım Galatasaray’dı. Serinin 1. maçı dışında bu zaten böyleydi. Normal sonuç olarak görüyorum. 14-15 sayı öne geçtikten sonra oyun 15 dakika durdu. Seri 2-2’ye geldi, net bir galibiyet oldu bizim açımızdan. 2-0 gerideyken önce 2-2 yapacağız, sonra beşinci maçta hem iyi basket oynayıp hem kazanan tarafın biz olacağını söylemiştik. Bugün oyun kuralları net şekilde uygulanıyor bunu gördük, orada da umarım aynısı olacaktır. Biz gidip orada iyi oynamaya çalışacağız. Galatasaray taraftarını kutluyorum. Cuma günü inşallah oradan galibiyetle dönüp burada kupayı kaldıracağız" şeklinde konuştu.
 
Obradovic’in oyundan atılması hakkındaki soruya Ataman “Obradovic tecrübeli bir koç, bugün takımı kötü oynadı ve maça giremedi. Saha içinde gerginlik vardı, büyük bütçelerle kolay değil, Euroleague’de hedefe ulaşamamış. Biz daha rahatız Euroleague’de ilk 8 yaptık ve finalin coşkusunu yaşıyoruz. Ortamı gerdiğim hakkında konuşulmuş. Ben sadece iddiamı ortaya koyuyorum. Saha içinde ortamı geren davranışta bulunmuyorum” dedi.
 
Hakemlerin performansı hakkındaki ise tecrübeli antrenör “Hakemlerin oyun kurallarını iyi uyguladıklarını düşünüyorum, bir tek 4 yabancı sahadayken yapılan faul atışını geçerli saymaları garibime gitti. Fatih Söylemezoğlu’na da bunu sorduk. Kural gereği teknik faul aldılar. Onun dışında Obradovic’in maçın ikinci yarısındaki tavrına Avrupa’da faul vermeyecek hakem yok. 2. maçta da bu oldu ama orada vermediler. İyi mi kötü mü olduklarını videodan izledikten sonra karar vereceğiz. Maçın sonucuna etki eden düdük yoktu. İlk maçta Fenerbahçe oyun kontrolünü eline aldı ve bizi yendiler, bu maçta da kontrol bizdeydi ve aynı sonuç oldu. Hakemler hakkında bir şey demek istemiyorum. Oyun kurallarını uyguladıkları için tebrik ediyorum” sözlerini kullandı.
 
Bogdanovic’in pozisyonun maça etki edip etmediği hakkındaki gelen soruya Ergin Ataman: “O pozisyondan dolayı Fenerbahçe’nin maçı kaybettiği söylemek çok komik. O zaman 13 sayı öndeydik. O zaman benim 2. maçta takımım 8 sayı öndeyken son pozisyonda hakem hatasıyla yenildiğim için hemen atılmam lazımdı. Maçın sonucuna etki etmedi o düdük” diye ifade etti.

Cenk Akyol da "Evimizde 2/2 yapmayı başardık. Kazanmamız gerekiyordu. İyi basketbol oynayarak kazanmayı başardık. Beşinci maç yine onların ev sahipliğinde oynanacak. Bir takımın servis kırması gerekiyor. Üç maçtır oynadığımız mücadeleyi gösterirsek Cuma günü kazanabiliriz. Aynı şekilde oynayıp evimizdeki maçta şampiyonluk kutlayabiliriz" şeklinde konuştu.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250