Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ataman: A Milli Takıma birçok oyuncu çıkacaktır

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman elde edilen başarıların önümüzdeki 10 yılda A takım düzeyinde süreceğini söyledi.

Ataman: A Milli Takıma birçok oyuncu çıkacaktır

Ataman, ümit ve genç milli takımların kazandığı şampiyonluklarla Türk basketbolunun iyi yolda olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "Bu başarılar, yatırımların düzgün yapıldığını gösteriyor. Altyapılarda bu denli üst üste Avrupa şampiyonlukları gelmemişti. Geçmişteki Hidayetlerin, Oğuzların jenerasyonları gibi A Milli Takım'a birçok oyuncu çıkacaktır. Genç takımlarımızın elde ettiği başarılar Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda Avrupa'da milli takım düzeyinde hep üst sıralarda olacağının ışığı" dedi.

Türkiye Basketbol Ligi'nde yeni sezonda uygulanacak yabancı oyuncu kuralının genç oyuncuların önünü kapatıp kapatmayacağı sorusuna ise tecrübeli çalıştırıcı şu şekilde yanıt verdi:

"Türkiye'de bütün Avrupa'da uygulanan kural geçerli olacak. Ligdeki kaliteli genç oyuncuların bu kurala rağmen takımlarında yer bulacaklarını düşünüyorum. Bunu yaşayarak göreceğiz. Buradaki en önemli nokta, genç basketbolcuların oynayabilecekleri kulüpleri seçmeleri olur. Kenarda bekleyecekleri değil, kulüp ismine bakmadan, 20-25 dakika ortalama yakalayacakları takımları tercih etmeleri doğru olur. Oynayıp, sorumluluk alabilecekleri takımlarda olmaları gerekiyor. Ailelerin bu tercihleri iyi yapması gerekiyor. Yoksa bu başarılar sadece altyapıyla sınırlı kalır."

Geçen yılki Genç Milli Takım'ın Avrupa şampiyonluğunun ardından bu yıl da Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ve şu anda A Milli Takım aday kadrosunda yer alan Cedi Osman konusunda ise Ataman, "Cedi Osman, altyapılardan beri çok gözde olan bir oyuncu. Geçtiğimiz yıl Anadolu Efes'te ciddi sorumluluklar aldı. Avrupa Ligi'nde aldığı süreleri iyi kullandı. Genç oyuncular içinde A Milli Takım'a en yakın ve hazır durumda bu oyuncu gözüküyor. Bu gelişimini sürdürürse ilerde Avrupa basketbolunda büyük bir yıldız olur" ifadelerini kullandı. 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250