Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

07-11-2016 ALMANYA

Ahmet Çakı: Alba Berlin’i hak ettiği yerlere getirmek istiyoruz

3-7 Kasım tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin'de düzenlenen Erasmus Projesi'nin ikinci ayağına Alba Berlin Başantrenörü Ahmet Çakı da katıldı.

Ahmet Çakı:  Alba Berlin’i hak ettiği yerlere getirmek istiyoruz

Böylesine önemli bir projede bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çakı şunları söyledi:

‘’Gördüklerim Bana Kendimi İyi Hissettirdi’’
İyi oyuncuya sahip olmak için iyi antrenöre ihtiyaç vardır. İyi hakeme sahip olmak istiyorsanız, o hakemi iyi yetiştirecek insanlar lazım… Bu projenin sadece Türkiye’de yapılıyor olması bile çok iyi olurdu. Ama bu işi iyi yapan dört ülkenin bir araya gelerek gerçekleştirilmesi gerçekten çok önemli. Benim de gözlemlediğim kadarıyla hakem gelişimi açısından muazzam bir iş… Gördüklerim bana kendimi iyi hissettirdi. Bunu çok olumlu buluyorum. Ellerinize sağlık. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

‘’Sürekli Aynı Şeyleri Yapmak İnsanı İyiye Götürmez’’
Bizim Türk basketbolunda yeni antrenörlere, oyunculara ve hakemlere ihtiyacımız var. Çünkü belirli bir bölüme çok fazla yük biniyor. Bu da kaybolma sağlıyor… Sürekli aynı şeyleri yapmak insanı iyiye götürmez. Yeni bir dinamizm kazanılacağına inanıyorum. Burada bulunmak bana çok iyi hissettirdi. Her ülkenin öne çıkardığı farklı şeyler var. Hakemlerin de dinamiği ülkeden ülkeye farklı… Orada hissettiğim sinerji bile bunu anlamama yetti. Umarım proje hedeflenenden daha iyi yerde sonuçlanır.

‘’Alba Berlin’i Hak Ettiği Yerlere Getirmek İstiyoruz’’
Benim Alba Berlin ile anlaşmam çok hızlı gelişti. Açıkçası Türkiye’den de teklifler vardı. Ama bana çok şey katacağına inandım. Bu şehrin Berlin olması, çok fazla Türk’ün yaşaması… Ben bunu çok büyük bir fırsat olarak gördüm ve çok memnunum. Burada Türklerin de yaklaşımı çok iyi, basketbolu takip ediyorlar. Takımda bu sene sadece iki genç oyuncumuz süre buluyor. Ama önümüzdeki yıl bunun sayısı artacak. Her yıl yükselen, aynı takımı koruyarak Alba Berlin’i hak ettiği yerlere getirmek istiyoruz.

AB Hakem Eğitim Projesi hakkında bilgiler veren TBF Projeler Direktörü Dr. Emir Turam ise şunları söyledi:

Projemiz başlayalı neredeyse iki sene oldu. Avrupa Birliği’nin verdiği desteği, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun o zamanki Merkez Hakem Kurulu’nun gelişim çalışmalarıyla birleştirdik. MHK’nin çalışmalarıyla örtüşen bir proje yazdık. Almanya, Fransa, İtalya ve Türkiye’nin işbirliğiyle çok iyi gidiyor hakikaten… İnşallah tamamına erdireceğiz. Hakem eğiticilerinin tüm açılardan, başından sonuna içeriğini oluşturuyoruz ve bunu yayınlayacağız. Yayınlanmasıyla birlikte bu dört ülkede yürürlüğe girecek. Avrupa’nın diğer ülkelerinde de paylaşılmaması için bir neden yok.


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ALMANYA HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250