Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

25-09-2016 Federasyon Kupası

Afyon'u uzatmada geçen Bursaspor Durmazlar 8'li Finaller'de

Federasyon Kupası C Grubu son gününde Bursaspor Durmazlar, Afyon Belediyespor'u uzatmada 86-82 mağlup ederek gruptan çıktı.

Afyon'u uzatmada geçen Bursaspor Durmazlar 8'li Finaller'de

Dengede başlayan mücadelede iki takımda boyalı alana top indirerek hücum etti. 8.dakikası 18-18 eşitlikle geçilen mücadelede ilk periyotu Bursaspor Durmazlar, Şahin Ekmen’in üç sayılık basketiyle 25-24 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında Hadi ve Tuğberk ikilisiyle sayılar bulan Afyon Belediye’ye Bursa temsilcisi, Borovnjak ve Erdem’in sayılarıyla yanıt verdi. İbrahim Yıldırım’ın üç sayılık basketiyle 19.dakikada skora denge gelirken (40-40) mücadelenin ikinci çeyreği ise 41-40 Bursaspor Durmazlar üstünlüğüyle tamamlandı. Erdem ile üçüncü periyotta hücumu iyi organize eden ve son 10 dakikalık bölüme de 66-58 üstün giren Bursaspor Durmazlar karşısında Afyon Belediye, bitime 3 dakika kala durumu 71-70'e getirdi. Ogün ile Şahin’in karşılıklı üçer sayılık basketleri sonrasında normal süre 77-77 eşitlikle tamamlandı. Uzatma bölümünde iki takımda skor üretmekte zorlanırken, maçtan Bursaspor Durmazlar 86-82 galibiyetle ayrıldı.

Maç sonrası görüşler:

Şemsettin Baş (Bursaspor Durmazlar) “Çok yoğun ve uzun bir hazırlık dönemi geçirdik. Oyuncularım çok fedakarca çalıştılar. Seviyemizi belirleme açısından önemli bir turnuvaydı. Çok iyi mücadele ederek maçlarımızı kazandık. Son iki gündür uzatmada kazandık ve kaybettik. Çok iyi mücadele ettik. Sezon başında hazırlıklara başlarken hedefimiz kazansak da kaybetsek de mücadele etmekti. Çok iyi mücadele etsek de iki gündür kötü oynuyoruz. Bu lig çok zorlu bir lig ve sezonun ilk maçıyla iyi rakiplere karşı oynayacağız. İlk sene çıkan bir takım için kupada son 8’e kalmak önemli. Bizim hedefimiz her zaman üst sıralar. Hem ismimizden hem de başarılarımızdan söz ettirmek istiyoruz. Ayaklarımızı yere basıp haddimizi bilmek istiyoruz. Sene sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Salih Uğraşan (Bursaspor Durmazlar)
“Bu turnuvaya gelirken çok iyi şekilde çalışmıştık. Durumumuzu görme açısından iyi maçlar oynadık. Çok zorlu bir gruptaydık. Her maçı kazanmak istediğimizi ve rakiplerden çekinmediğimizi söylemiştik. Uzatmada bazı maçları kaybettik. Hep oyun içinde kaldık. Grubu lider bitirmek bizim için önemli. Önümüzde zorlu bir lig maratonu var. O nedenle ligde de aynı ciddiyetle oynamamız gerekiyor.”

Mehmet Kabaran (Afyon Belediye)
“Öncelikle Bursaspor çok iyi oynadı. Biz de istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Kırılma anlarında şans biden yana değildi ve maçı kaybettik. Şimdi diğer maçların sonuçlarına göre gruptan çıkıp çıkamayacağımızı belli olacak.”

Serkan Menteşe (Afyon Belediye)
“Oyun olarak çekişmeli bir karşılaşma oldu. Özellikle hücumda daha iyi oynamamız gerekiyor. Ancak bu oyunlarla değil, kendimizi geliştirerek daha iyi oyunlarla mücadele etmeliyiz.”


Bursaspor Durmazlar                                                 Afyon Belediyespor


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250