Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Adanaspor'dan kınama

5 Şubat 2017 Pazar, saat 18:00’de Çiğli Selçuk Yaşar Spor Salonu’nda oynanan Tolkar Genç Karşıyakılar – Adanaspor basketbol takımları arasındaki maçla ilgili Adana temsilcisi kınama mesajı yayınladı.

Adanaspor'dan kınama

Olaylar birebir yaşayan Adanaspor Basketbol Takımı Genel Menajeri Şevket Erden yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

“Maç günü salona gittiğimizde birçok seyircinin organize olduğunu ve maç için değil sadece olay çıkarmak için geldiklerini gördük. Maçın gözlemcisi, teknik komiseri, ev sahibi takım temsilcisi ve 4 adet emniyet görevlisi bayana maçı yeterince güvenlik önlemi olmadan resmi güvenlik ile başlatamayacaklarını ilettim. Özel güvenlik talep ettiğimizde böyle bir unsur olmadığını beyan ettiler. Bizlerde Adana’da 15 adet özel güvenlik görevlisi ve resmi güvenlik görevlileri olmadan maça kesinlikle başlanmadığını altını çizerek belirttik. Fakat kendileri 4 polisin yeterli olduğunu söylediklerinde ben şiddetle karşı çıktım. Bende “sorumluluk sizde, yeterli olunmayacağını” söyledim. Umarım dediğiniz gibi olur ve hiçbir olay çıkmaz diyerek, başarı dileklerim ile toplantıdan çıktım. 
Maça ısınmaya başladığımızda; Alkol, uyarıcı-keyif madde alan ve organize oldukları her halinden belli olan taraftar grubunun tribünden aşağıya sarkarak sporcu ve bizlere ağzı alınmayacak küfürler etmeye başladılar. Bende maçın gözlemcisi ve baş hakemine “buradaki durumun normal olmadığını, maçın bu şekilde başlaması durumunda çıkacak olayların önünü alamayacağımızı ve maçın başından sonuna kadar sıkıntı yaşayacağımızı” belirttim. Maçın baş hakemi “sorumluluk bende, hiçbir sorun çıkmayacağını beni güvence al” dedi ve bende takımımın oynamasına izin verdim. Maç başlama düdüğü ile birlikte ilgili grup sayısının çok daha fazlası bu kadar argo ve küfürlere rağmen, salonun anonslarla boşaltılması gerekirken, Karşıyaka tarafına ödül verilmiş gibi maçı tamamlamaya çalıştık.

Maçın bitiş düdüğü ile beraber karşı takım oyuncularını bizler tebrik ederken, maalesef ki oyuncularımıza karşı takım oyuncuları ve tribünden atlayan taraftarlar saldırı yaptılar. Bu saldırılar esnasında tehdit edilerek görüntü almamıza izin vermediler. Takımımızı acilen soyunma odasına götürmeye çalışırken, maalesef ki karşı giriş kapısı kırılarak oyuncularımıza soyunma odasına saldırma girişimi devam etmekteydi. Emniyet güçlerimiz ile beraber karşı koymaya çalıştık ama yine maalesef ki bu seferde soyunma odamızın camlarını kırarak bizleri ölümle tehdit ettiler. Bu zor şartlar altında Adana’da bulunan başkanımız Tevriz Dura’yı arayarak “bize burada büyük saldırı ve çok zor durumdayız.” dedim. Başkanımız da Sayın Adana Milletvekili Tamer Dağlı Bey’e durumları bildirmişler. Sayın vekilimiz İzmir Valisi’ni arayarak bizleri koruma altına aldılar. Oysaki Adanaspor Kulübü olarak İçişleri Bakanlığı dahil, bu maçın çok önemli bir maç olduğundan dolayı gerekli tedbirlerin alınmasını söylemiştik. Kafilemizi ne İzmir’e girerken, ne de maça giderken emniyet güçleri gelmemiş ve korumamıştır. Sayın Tamer Dağlı’ya ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz. 
Tam olaylar bitti derken, bu sefer diğer kapıdan bir grup taraftar tekrar bizim soyunma odamızı basmak istediler. O arada polis arkadaşlar ile beraber Tolkar Genç Karşıyakalılar Yöneticisi Gökşin Bey’de bu kişilerle beraberdi. Bende kendisine “lütfen bu insanları al götür, bu hadisenin daha sonra devam etmemesi için…”için dedim. Daha sonra o grubu uzaklaştırıp, bir başka hadiseyi önledi. Oysaki Gökşin bey maçın başında bunları önlemesi lazımdı. Biz kulüp olarak kendilerini Adana’da en güzel şekilde ağırladık ve yolcu ettik. Adana’da iki oyuncunun yaptığı tartışma, kulüplere mal edilmemeliydi.

Şahsım, 20 yıldır basketbol ailesininden biri olarak birçok maçlarda bu tür olaylar ile karşılaştığımız ve yaşadığımız olmuştur. İnanın böylesini ilk defa görüyorum. Emniyet Güçleri erken gelmeseydi belki de Türk Spor tarihinde içinden çıkılmayacak bir durumu konuşuyor olurduk. Bu gözü dönmüş, taraftarlıkla alakası olmayan caniler İzmirli ve Karşıyakalı olamazlar. Türk Spor’u bu teröristlerden kurtulması lazım…

Şimdi merakla bekliyoruz. Adana’da bir kağıt parçasına, hakem dışarı tezahüratına anons yaptıranlar, kulüp başkanımızı salon dışına atan insanlar bu olaylara ne ceza verecekler.

Spor kamuoyuna önemle duyurulur."




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL 2.LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250