Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

A Milliler İtalya'ya farklı kaybetti

A Milli Erkek Takımımız, İtalya’nın Sardunya Adası’nda düzenlenen özel turnuvada İtalya'ya 73-53'lük farklı skorla mağlup oldu.

A Milliler İtalya'ya farklı kaybetti

A Milli Erkek Takımımız karşılaşmaya; Semih Erden, Cedi Osman, Tolga Geçim, Ali Muhammed ve Barış Hersek Beşi ile başladı. Mücadelede ilk basket İtalya’dan Niccolo Melli’den gelirken, ilk 5 dakika sonunda seyircisinin desteği ile yüksek isabet oranı yakalayan ev sahibi ekip skoru 4-14’e getirdi. İtalya’nın ribauntlarda 14-7 üstünlük kurması ilk çeyrek sonunda skora 13-24 olarak yansıdı.
 

Göksenin Köksal ve Kenan Sipahi’nin agresif oyunu ile ikinci çeyreğe iyi başlayan Ay-Yıldızlılarımız, skoru da 18-27’e getirdi. İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasında 7 ribaunt – 6 asiste ulaşan Melli, İtalya’yı ilk yarının son 5 dakikasına 20-34’lük üstünlük ile soktu. Furkan Korkmaz’ın üst üste iki smacıyla moral bulan Ay-Yıldızlılar, ribauntlarda dengeyi sağlasa da ilk yarı sonunda soyunma odasına 24-45 geride gitti. 

İkinci yarıya Sinan Güler, Sertaç Şanlı, Ali Muhammed, Barış Hersek ve Furkan Korkmaz beşi ile başlayan Ay-Yıldızlılar, Ali Muhammed ve Sinan Güler’in bulduğu 3 sayılık basketler ile skoru 30-45’e getirdi. A Milli Takımımızın hızlı başlangıcını kesmek isteyen İtalya 2. yarıda 1 dakika içerisinde molaya gitti. Savunmada agresifleşen ve hücumda disiplinli oyununu sürdüren 12 Dev Adam farkı 9 sayıya (39-48) kadar indirmeyi başardı. 

Son çeyreğe hızlı başlayan ev sahibi İtalya olurken, son 5 dakikaya ev sahibinin 45-69’luk üstünlüğü ile girildi. Ay-Yıldızlılarımızın hücumda yaptıkları top kayıplarını iyi değerlendiren ev sahibi İtalya skorda üstünlüğünü korudu. A Milli Takımımız, Sardunya Turnuvasının son maçında ev sahibi İtalya’ya 53-73 yenildi.
 

Pazartesi günü İtalya’dan Çekya’ya uçacak olan 12 Dev Adam burada da ikili temas maçı yaparak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürecek. Çekya’da 2 günde 2 maç yapacak olan A Milli Takımımız 16 Ağustos’ta yurda dönecek. 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250