Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

A Milliler ilk provasını İsviçre ile yaptı...

2017 Avrupa Şampiyonasına hazırlanan A Milli Erkek Takımımız, İsviçre ile özel maçta karşı karşıya geldi.

A Milliler ilk provasını İsviçre ile yaptı...

Ay Yıldızlılarımız ile İsviçre arasındaki mücadele, ikişer periyot üzerinden iki karşılaşmanın yanı sıra, 8 dakikalık bir periyot üzerinden oynandı. Bormio Pentagon’da oynanan ve TBF YouTube kanalından da naklen yayınlanan karşılaşmaya Ay Yıldızlılarımız, Ali Muhammed, Sinan Güler, Tolga Geçim, Barış Hersek ve Semih Erden beşiyle başladı. Sinan Güler ve Tolga Geçim’in üçer sayılık basketleriyle ilk sayılarını bulan millilerimiz, 3.dakikada skoru 6-2 yaptı. Bu bölümde Barış Hersek’in 5 sayısıyla hücumları değerlendiren Ay Yıldızlılarımız, 5 dakika sonunda durumu 11-6 yaptı. Tempoyu arttırarak üç sayı çizgisinin gerisinden isabetler bulan millilerimiz, 13 sayılık farkla skoru 19-6’ya getirdi.  İlk periyotu Furkan Korkmaz’ın basketiyle millilerimiz 22-10 önde tamamladı. İkinci periyotun başına da Furkan Korkmaz’ın sayılarıyla giriş yapan Ay Yıldızlılarımız,  Semih Erden’in de pota altı tipiyle durumu 29-10’a getirdi. Oyunun temposunu düşürmeyen ve Ali Muhammed ile Sinan Güler ikilisiyle basketler bulan A Milli Takımımız, ikinci periyot sonunda durumu 52-21’e getirdi.

İlk yarının ardından skoru sıfırlanan mücadeleye Ay Yıldızlılarımız Sinan Güler, Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman, Barış Hersek ve Seraç Şanlı beşiyle başladı. İsviçre’nin iki dakika içerisinde 5-0’lık serisiyle başlayan mücadelede Ay Yıldızlılarımız ilk sayılarını Cedi Osman’dan buldu. Temponun yükseldiği bölümlerde Metin Türen’in üç sayılık isabeti ve Göksenin Köksal’ın da turnikesiyle millilerimiz durumu 9-8’e getirdi. Ön alanda baskı yapan ve rakibini de top kayıplarına zorlayan Ay Yıldızlılarımız,  Furkan Aldemir ve Erkan Veyseloğlu’nun sayılarıyla ilk periyot sonunda 19-15’lik üstünlüğü yakaladı. Temponun yükseldiği ikinci periyotta iki takımda hücumda kolay sayılar buldu. Boyalı alanı Sertaç Şanlı ile kullanan millilerimiz, 17.dakikaya girilirken durumu 31-26 yaptı. Dış atışlara yönelen rakibi karşısında Ay Yıldızlılarımız, ikinci periyotu 36-32 önde kapattı.

Üçüncü kez başlayan mücadelede Ay Yıldızlılarımız, Berk Uğurlu, Furkan Korkmaz, Göksenin Köksal, Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven beşiyle parkede yer aldı. 8 dakikalık sürede oynanan periyotu millilerimiz 14-8 geride tamamladı.

TÜRKİYE: Cedi Osman 11, Doğuş Balbay 5, Can Maxim Mutaf, Furkan Korkmaz 12, Tolga Geçim 8, Erkan Veyseloğlu 5, Sertaç Şanlı 8, Furkan Aldemir 9, Ali Muhammed 3, Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek 8, Berk Uğurlu 1, Sinan Güler 8, Göksenin Köksal 5, Metin Türen 4, Ömer Faruk Yurtseven 2, Semih Erden 7

1.PERİYOT: 22-10
2.PERİYOT: 30-11

1.PERİYOT: 19-15
2.PERİYOT: 17-17

1.PERİYOT:  8- 14


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK ALTYAPI MİLLİ TAKIMLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250