Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

A Milli Takım basınla buluştu

FIBA 2021 Erkekler Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele edecek A Erkek Milli Takımımız, Hollanda ve İsveç ile oynayacağı maçlar öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi.

A Milli Takım basınla buluştu

Ay-yıldızlılarımız, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen medya günü etkinliğinin ilk etabında basın mensuplarının soruları yanıtladı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından devam eden günün ikinci bölümünde antrenman gerçekleştirildi.
Ankara seyircisinin milli takımın maçlarına her zaman ilgi gösterdiğinin altını çizen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO’su Ömer Onan, "Hep Ankara'da oynuyoruz, hep de dolu salonlara oynuyoruz. Yine biletler çok az kaldı, 1-2 güne tükenir. Sakatlarımız, ilk maç göndereceğimiz oyuncular var. FIBA ve Euroleague'in çekişmesinden dolayı biraz her şey karmaşık oluyor ama yine de bunu tek başarabilen ülke biziz. Öbür tarafta hiçbir Euroleague oyuncusu gitmiyor. Biz kulüplerimizle konuşuyoruz. En hazır şekilde Hollanda maçına çıkacağız." diye konuştu.  

Onan, "Rakiplerin durumundan ziyade biz nasıl sahada olacağız, ne kadar mücadele edeceğiz, arkadaşlar verilen taktiğe ne kadar uyacak? Bunlar daha önemli. Hollanda maçı da İsveç karşılaşması da önemli. İsveç maçına biraz daha tam kadro çıkabiliriz gibi duruyor. Biliyorsunuz NBA oyuncuları gelemiyor. Şunu da söyleyeyim; Larkin gelecekti, sakatlandı. Sakatlıklardan dolay Anadolu Efes bizden izin istedi. Buğrahan ve Sertaç bizimle olacak ama tabii ki organizasyonu ve takımları da düşündüğümüzden dolayı onlara izin vereceğiz. O maçta oynayacaklar. Çünkü Euroleague ve FIBA aynı güne maç koyuyor, bu bizle alakalı bir durum değil. Anadolu Efes'in maçından sonra tekrar gelip katılacaklar. Doğuş ve Melih hep bizle birlikte olacak. Ama aynı güne maç denk geldiği ve Anadolu Efes'in sakatları çok olduğu için Sertaç ve Buğrahan'ı göndereceğiz."A Erkek Milli Takım Kaptanı Semih Erden ise "Heyecanlı ve hazırız. İnşallah kampımız güzel, sakatlıksız geçer. Her birimize ihtiyacımız var. Hollanda maçını evimizde oynuyoruz. Seyircimizin önünde oynamak heyecan verici. Bu bizim için önemli. Umarım buradaki maçı en güzel şekilde tamamlayıp İsveç'e galibiyet için gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Semih de Ankara seyircisine ayrı bir parantez açarak "Ankara seyircisi bizim için ayrı. Her zaman her yerde milli takım destek görüyor ama Ankara seyircisi bizi acayip şekilde motive ediyor, ateşliyor. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Cuma günü de maçımıza bekliyoruz." diye konuştu. 

A Erkek Milli Takımı, medya günü etkinliğinin ardından Ankara Spor Salonu'ndaki ilk antrenmanını gerçekleştirdi.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250