Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

A Milli Takım basınla buluştu

2019 FIBA Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarında 23-26 Şubat tarihlerinde İsveç ve Letonya deplasmanlarına çıkmaya hazırlanan A Milli Erkek Basketbol Takımı, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

A Milli Takım basınla buluştu

Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki etkinliğin ilk bölümünde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Ömer Onan ve A Milli Takım Baş Antrenörü Ufuk Sarıca açıklamalarda bulunurken, devamında da milliler basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplu fotoğraf çekimiyle sona eren etkinliğin ardından bir süre basına açık antrenman gerçekleştiren Ay-Yıldızlılar, kalan bölümde basına kapalı çalıştı.

Türkoğlu: Güvenimiz tam

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, kritik viraj öncesi millilere olan inancının tam olduğunu söyledi. Türkoğlu, ‘’Gruptaki ilk iki maçımızı kazanarak başladık. İki kritik deplasman maçı oynayacağız. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak milli takımı oluşturan idari ve teknik kadromuza ve oyuncularımıza güvenimiz tam. Her iki maça da en iyi şekilde hazırlanarak çıkacağız. Bir sonraki gruba avantajlı olarak geçmek istiyoruz. Bunu yapabilecek gücümüz var. Hedeflerimize adım adım yaklaşıyor ve maç maç düşünüyoruz. Bu bağlamda iki maça da titizlikle yaklaşıyoruz’’ dedi. Türkoğlu, sezon içi yoğun maç takvimi nedeniyle oluşan sıkışıklığa rağmen oyuncuların ve kulüplerin gösterdiği duyarlılıktan duyduğu memnuniyeti de ‘’Bu süreçte tüm kulüplerimiz, yöneticilerimiz, antrenörlerimiz ve oyuncularımız bizi yalnız bırakmadılar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Nihayetinde Milli Takım olarak elde edilecek tüm başarılar birlikte elde edilmiş başarılar olacaktır. Bu destek ve duyarlılık sebebiyle herkese çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.  Türkoğlu, Ufuk Sarıca önderliğinde genç bir ekibe sahip olduklarını belirterek Dünya Kupası’nın ardından Olimpiyatlar’a katılmak istediklerini sözlerine ekledi.

Onan: Her galibiyet çok önemli
Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, grupta çok kritik iki deplasmana çıkacaklarını söyledi. Format gereği gruplarında ilk üç sırada yer alan takımların bir sonraki gruba puan taşıyacağını hatırlatan Onan, ‘’Ukrayna’yı deplasmanda yendik. Haziran’da içeride oynayacağımız maçı da almak istiyoruz. Letonya’yı da kendi evimizde yenmiştik. Aynı başarıyı her iki deplasmanda da göstermek ve üst gruba dört galibiyet taşımak istiyoruz. Bir sonraki aşamada İspanya, Slovenya, Karadağ gibi takımların yer aldığı bir gruba denk gelebileceğimizi düşünürsek, burada alınacak galibiyetlerin bizi Dünya Kupası’na taşıması açısından çok önemli olduğunu söyleyebiliriz’’ dedi.

Sarıca: Avantaj taşımak istiyoruz

A Milli Takım Baş Antrenörü Ufuk Sarıca, her iki maça da ayrı titizlikle yaklaştıklarını ifade etti. Sarıca, ‘’B Grubu’na iyi bir başlangıç yaptık. Önümüzdeki iki maça da ayrı ayrı hazırlanarak grupta alabildiğimiz kadar galibiyet almak ve bir sonraki aşamaya avantaj taşımak istiyoruz’’ dedi. Sezon içindeki yoğun takvimin zorlu bir süreç olduğunu ifade eden başarılı teknik adam, ‘’Hepimizin arka arkaya maçlar oynadığı yoğun bir dönemden geçiyoruz ancak oyuncularımız fiziksel olarak bu tempoya alışmış durumdalar. Mental olarak da en iyi şekilde adapte olmak ve başarılı olmak istiyoruz’’ ifadelerine yer verdi. Genç oyuncuların geride kalan süreçte gösterdikleri performanstan memnun olduğunu belirten Sarıca, kritik deplasmanlar öncesi oyuncularına duyduğu güveni de bir kez daha dile getirdi.

A Milli Takım, 2019 FIBA Dünya Kupası’na katılma yolunda B Grubu’ndaki ilk maçında Letonya’yı Bursa’da 85-73 yenmiş, ikinci maçında ise Ukrayna’yı Kiev’de 67-60 mağlup ederek gruba ikide iki yaparak başlamıştı. Milliler, 23 Şubat Cuma günü saat 21:00’de, Stockholm’deki maçta İsveç’e konuk olacak. Oradan Riga’ya geçmeye hazırlanan Ay-Yıldızlı kafile, 26 Şubat Pazartesi günü gruptaki dördüncü maçında Letonya’yla karşılaşacak. Maçlar, NTV ekranlarından naklen basketbol severlere sunulacak.

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250